Nieuws uit de regio

Wij wensen al onze bezoekers een gezond en vreugdevol 2024 toe.

Nieuwjaar nieuwe uitdagingen, heeft u iets te melden ivm een vereniging of gebeurtenis laat ons dit weten en wij plaatsen dit graag in deze rubriek.

Bericht wordt beoordeeld op inhoud.

R2 / BEVEREN

Startschot totaalrenovatie Beverentunnel (R2) gegeven

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft vandaag, maandag 15 juli, het officiële startschot voor de totaalrenovatie van de Beverentunnel (R2) gegeven. De tunnelkoker richting Gent is gesloten sinds zondagavond 14 juli. Richting Nederland blijft doorgaand verkeer mogelijk. Als alles vlot verloopt, steekt de tunnel tegen de nazomer van 2025 volledig in een nieuw kleedje.


“De Beverentunnel (R2) maakt deel uit van een van de belangrijkste economische aders in het Antwerpse havengebied. Per jaar rijden er tot 4,75 miljoen voertuigen door de tunnelkokers. Gezien de stijgende hoeveelheid verkeer en de huidige standaarden op vlak van veiligheid, technologie en duurzaamheid, zijn belangrijke aanpassingen aan deze infrastructuur noodzakelijk. Stap voor stap werkt AWV aan de modernisering van haar kunstwerken (bruggen en tunnels) en het veiliger maken van het wegennet. Ik ben dan ook tevreden dat de Beverentunnel als volgende aan de beurt is en dat we gestart zijn met deze totaalrenovatie”, vertelt Kathy Vandenmeersschaut, administrateur-generaal van het Agentschap Wegen en Verkeer.


Metamorfose Beverentunnel

Zowel structureel, visueel als tunneltechnisch verandert er heel wat in de tunnel. Het gaat over zichtbare aanpassingen tot minder zichtbare veranderingen. Zo vervangt AWV het wegdek, de verlichting en moderniseert ze het uitzicht van de tunnelmonden. Daarnaast krijgt de tunnel een volledig nieuw ventilatiesysteem en wordt de vluchtroute aangepast. De dienstgebouwen worden gerenoveerd en het agentschap stoomt de tunnel klaar voor de uitdagingen op het vlak van klimaat en energie. Er komt een zonnepanelenpark op een groenzone aan de noordzijde van de tunnel. Daarnaast zuivert een waterzuiveringsinstallatie per dag 3.600.000 liter opgepompt grondwater. Het opgevangen regenwater wordt teruggevoerd naar de beschermde orchideeën op en rondom de tunnel.

Video over de totaalrenovatie van de Beverentunnel. © AWV

“Als lid van aannemersconsortium TM Bever zijn we verheugd mee te werken aan de renovatie van de Beverentunnel. De uitstekende samenwerking tussen de partners, gecombineerd met duidelijke en transparante communicatie, zal leiden tot de succesvolle realisatie van dit vitale infrastructuurproject. We danken het Agentschap Wegen en Verkeer voor hun vertrouwen en kijken ernaar uit om een moderne, toekomstbestendige tunnel op te leveren die de mobiliteit in en rond Antwerpen en de haven zal waarborgen”, vertellen Koen De Mey, projectdirecteur van TM Bever en Annick Martin, Managing Director van BESIX Unitec.

Tunnelkoker richting Gent afgesloten

De voorbije maanden werkten AWV en het aannemersconsortium intensief aan de omleidingsroute die van kracht is. Om daar de verkeersveiligheid en doorstroming te waarborgen, werden tien maatregelen geïmplementeerd. De omleidingsweg is volledig afgewerkt sinds maandagochtend 8 juli en werd gedurende één week uitvoerig getest. Op de weg staan ook camera’s zodat het Vlaams Verkeerscentrum alles goed in de gaten kan houden. Sinds afgelopen nacht, 14 op 15 juli, is de tunnelkoker richting Gent afgesloten en rijdt alle verkeer via de aangepaste route. AWV monitort de situatie op en rond de Beverentunnel dagelijks en zal bijkomende bijsturingen doen indien nodig. Richting Nederland kan verkeer gedurende de volledige periode van de werken steeds door de tunnel rijden.

Verkeerssituatie tijdens de renovatie. © AWV

Werken duren minstens één jaar

Onder voorbehoud van gunstige werfomstandigheden werkt AWV zes maanden per tunnelkoker. Na de renovatie voert de aannemer nog veiligheidstesten uit. Het einde van de renovatie is momenteel voorzien in de nazomer van 2025.

Meer informatie

Meer informatie De meest actuele informatie over de verkeerssituatie is steeds terug te vinden via de website van het Vlaams Verkeerscentrum. Alle info over de werken staat op de website wegenenverkeer.be/beverentunnel.


Beste muziekliefhebber

Ook dit jaar nodigt de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Kieldrecht u weer uit voor een grandioos concert, deze keer met gastvedette Jelle Cleymans.

Jullie mogen komen genieten van dit muzikaal hoogstandje, dat doorgaat op zaterdag 19 oktober 2024. Het concert vindt plaats in onze cultuurtempel Ermenrike, Tuinwijkstraat 66 te Kieldrecht en begint om 20u.

Jullie zijn welkom vanaf 19u. Onze barkeepers staan dan vol enthousiasme te wachten om jullie te bedienen. Vanaf 19u30 worden de deuren van de zaal geopend.

Aarzel niet om genummerde kaarten te kopen via  www.sintcecilia.be.
Kaarten kosten 18 euro in voorverkoop, aan de kassa betaalt u 20 euro.

Tot dan!

De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Kieldrecht


Beveren Waas

Bankneutrale geldautomaten op komst in enkele deelgemeenten Dienst Communicatie 03|04|2024

Ook al is betalen met de kaart het populairste betaalmiddel, nog steeds veel mensen hebben graag cashgeld op zak.
Bankautomaten verdwijnen in Vlaanderen en dus ook in Beveren echter stelselmatig uit het straatbeeld.
Bij bankfilialen kan je vaak enkel tijdens de openingsuren cash afhalen.
Burgemeester Marc Van de Vijver: “Wij vinden het afhalen van cash geld een basisdienstverlening.
Inwoners van elke deelgemeente moeten cash kunnen afhalen zonder de auto of de bus te nemen.

De gemeente bekijkt daarom in samenwerking met aanbieders zoals Batopin en Loomis in welke gemeentelijke panden of op welke locaties een geldautomaat kan komen. In de Warande en op het Marktplein in Kieldrecht staan al bankneutrale en makkelijk toegankelijke Bancontact CASH-punten.
Momenteel lopen de procedures om tegen de zomer ook Bancontact CASH-punten te voorzien in Haasdonk, Kallo en Melsele.
Ook in Vrasene komen op termijn geldautomaten aan het pand van KBC (momenteel kan je nog geld afhalen aan de KBC-automaat).
• In de Hazaarddam in Melsele komt een Batopin geldautomaat in een pand in eigendom van de gemeente naast de bibliotheek. Het gebouw zal 24 op 24 uur toegankelijk zijn. Operationeel rond de zomer.
• In Haasdonk komt er een geldautomaat in de voorgevel van de gemeentelijke permanentie, P. Verwilghenplein 5. Operationeel rond de zomer.
• In Kallo komt er een kiosk met geldautomaat op de parking in de Hoog-Kallostraat ter hoogte van het park. Operationeel rond de zomer.
• In Vrasene is de vergunning ingediend om 3 geldautomaten te plaatsen in de gevel van het pand van KBC, Kerkstraat 14 . De uitvoering daarvan is in private handen, vandaar kunnen we de timing niet meegeven.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.