direct op onze website

  
 

 

 

Activiteiten - Evenementen - Berichten

 


Koetshuis Cortewalle

 

WORD GIDS IN BEVEREN
De gidsenvereniging Beveren wenst voor de toekomst haar gidsenbestand aan te vullen met een aantal “cultuur-historische” gidsen.
meer......
 

FC BOSDAM BEVEREN (09514) is dringend op zoek naar een gemotiveerde jeugdtrainer
voor de U8 (diploma is een pluspunt, maar niet noodzakelijk).
Wij bieden je een fantastische accommodatie (o.a. kunstgrasveld), mogelijkheid tot het volgen van opleidingen en een toffe familiale sfeer. Je komt terecht in een jonge dynamische club met gezonde ambitie.
In 2015 wonnen we de FootPass Quality Award Regionaal.
Nu willen werk maken van het provinciaal label. Ben je geïnteresseerd?
Neem dan snel contact op met de TVJO van FC Bosdam Beveren:
bart.drieghe@bosdam.be

 
 
 

OOSTERWEELVERBINDING

INFO

Dinsdag 23 april 20.00 u                    Schoolrefter GBS Kallo

De uitbreiding van de Waaslandhaven is van groot economisch belang. Niet alleen voor onze gemeente maar voor heel Vlaanderen. Daarom investeert Vlaanderen in een betere mobiliteit door de komende jaren een aantal grote projecten op te zetten, zoals de OOSTERWEELVERBINDING.  Deze voorziet een fietserstunnel en een tol-tunnel voor auto's, die aansluit op de E34 expresweg ter hoogte van de afrit Linkeroever, vlakbij Kallo, ons dorp. De bereikbaarheid van de haven is een uitdaging dat ervaren wij als inwoners van Kallo elke dag.

 

-Kallo steunt het idee, maar is bezorgd om het welzijn van de dorpsgenoten. Hinder zal onvermijdelijk zijn, want je kan geen ei bakken, zonder de schaal te breken.  Onze vraag is: "welke hinder kunnen we verwachten en wat doet BAM om die te beperken?"

 

Om hierop antwoord te krijgen, nodigen we, net als vorig jaar, de bouwheer en de aannemer van de werken voor de OOSTERWEELVERBINDING uit naar het dorp. We willen graag horen:

·         wat de precieze plannen en de timing zijn,

·         welke impact de werken op Kallo zullen hebben,

·         welke initiatieven genomen zijn om de veiligheid en leefbaarheid van het dorp Kallo te vrijwaren,

·         hoe de mobiliteitsknoop tijdens de werken tot een minimum wordt herleid.

 

 

-Kallo nodigt u uit om mee te komen luisteren en vragen te stellen op

 

 

Dinsdag 23 april om 20:00 uur

 

in de refter van GBS, de Gemeentelijke Basisschool Kallo,

 

Hoog-Kallostraat 30, 9120 Kallo.

 

 

 


Buitenspeeldag 2019

 

24|04|2019

 

Buitenspeeldag 2019

 

Op woensdag 24 april is er geen excuus om niet buiten te spelen. Alle gsm’s, tablets of andere schermen aan de kant vandaag!. Het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en de Vereniging Vlaamse Jeugddiensten vzw organiseren deze Buitenspeeldag al voor de 12de maal, en Beveren doet opnieuw mee. Dit jaar is het thema: Circus

 

Enkele dagen na de Paasvakantie kunnen alle kinderen nog even verder spelen op de jaarlijkse buitenspeeldag. De Buitenspeeldag richt zich naar kinderen van 4 tot 12 jaar.
De Beverse jeugd- en sportdienst organiseren weer een hele reeks toffe activiteiten:


In Beveren (Gravenplein) zullen er verschillende springkastelen zijn, boogschieten en katapultschieten, volksspelen, schminken, een circus-workshop, dansers, een ballonplooier, gekke fietsen, een huifkar ….
Dit jaar vindt u er ook een hoekje van de Bib en ook de schaakclub doet mee.

Ook in Kieldrecht (voetbalplein Tuinwijkstraat).kunnen kinderen terecht van 13 tot en met 17 uur voor een spelletje Kubb, volksspelen, gekke fietsen en springkastelen. Ook Melsele neemt deel. Daar vinden alle activiteiten plaats aan de sporthal ‘t Wit Zand.

 

Rookvrij

Preventiewerker Ilka Walleyn:” In het kader van ‘Generatie Rookvrij’, een campagne die werd opgericht door ‘Stichting tegen Kanker’ en ‘Kom op tegen kanker’ wordt deze buitenspeeldag een eerste rookvrij evenement. Onder het motto ‘zien roken, doet roken’ wil de campagne kinderen beschermen tegen tabaksrook alsook voorkomen dat ze zelf ooit beginnen met roken. Voor de rokers wordt een rookzone ingericht uit het zicht van de spelende kinderen.

Deze activiteit is een eerste actie, op termijn zullen er nog meerdere acties volgen zoals bv. het rookvrij maken van speelpleintjes. Concrete timing en acties worden later bekendgemaakt.”

 

 


Meer informatie

Jeugddienst Beveren                                                                          Preventiewerker
Fried’l Verelst                                                                                     Ilka Walleyn
Jeugdwerker Jeugddienst                                                                  T  03 750 46 07
T 03 750 10 37                                                                                    GSM 0474/ 860 362
E friedl.verelst@beveren.be                                                            E Ilka.walleyn@beveren.be

 

 

 
 

Fotowedstrijd ‘Beveren in 4 seizoenen’

dienst Toerisme

11/03/2019

 

 

Adviesraad Toerisme lanceerde vorig jaar in samenwerking met dienst Toerisme, een fotowedstrijd waarbij de 4 seizoenen in eigen gemeente aan bod komen. Tot eind mei kunnen lentefoto’s ingezonden worden.

Schepen van Toerisme Inge Brocken: “Beveren is een prachtige gemeente die veel mensen inspireert om te fotograferen. In Beveren zijn veel amateurfotografen dagelijks op pad om onze gemeente in beeld te brengen. We mogen zoveel talent van eigen bodem niet onbenut laten. Wij kunnen hun foto’s een tweede leven geven in toeristische publicatiesen online communicatie om Beveren nog beter te promoten.”

In 2018 haalden de fotoliefhebbers hun hartje op met het maken van winter- en zomerbeelden voor de fotowedstrijd ‘Beveren in 4 seizoenen’. Dit resulteerde in meer dan 250 foto’s die kunnen gebruikt worden in nieuwe brochures of op sociale media.

Tot 31 mei kunnen lentefoto’s van een leuk, avontuurlijk, ontroerend, verrassend, onbekend of schilderachtig plekje in Beveren naar dienst Toerisme gestuurd worden. Bekijk het reglement van de fotowedstrijd op www.beveren.be of kom langs bij dienst Toerisme.

In de herfst volgt het laatste onderdeel van de fotowedstrijd. Uit alle 20 genomineerde foto’s, 5 per seizoen, worden na afloop van de wedstrijd 3 eindwinnaars gekozen. De winnende foto’s worden later gepubliceerd en tentoongesteld. De winnaars ontvangen een waardevolle prijs.

 


Meer informatie
Inge Brocken                                                                        
Schepen van Toerisme                                                                     Dienst Toerisme
T 0477 22 83 02                                                                                  T 03 750 15 80
E inge.brocken@beveren.be                                                         E
toerisme@beveren.be