direct op onze website

  
 

 

 

Activiteiten - Evenementen - Berichten

 

 

Beverse apotheken staan in voor bedeling federale mondmaskers en filters

Dienst Communicatie

11|06|2020

 

 

Minister van defensie Philippe Goffin kondigde aan dat de federale overheid 15 miljoen stoffen mondmaskers zal verdelen aan elke burger via zijn of haar apotheek. Zij zullen de mondmaskers verdelen tussen 15 tot 26 juni, met voorrang voor ouderen en de meest kwetsbaren.

 

Nu de eerste golf van de pandemie stilaan achter ons ligt, hervatten de dagelijkse activiteiten. Nochtans is het duidelijk dat de kans op besmetting en een daarmee samenhangende nieuwe uitbraak van het virus mogelijk blijft. Naast de ondertussen klassieke voorzorgsmaatregelen – zoals afstand houden en handhygiëne – is het dragen van een mondmasker één van de maatregelen om de draad veilig terug te kunnen oppikken.

 

Om het ordelijk verloop te verzekeren, verspreiden de apothekers de verdeling van deze gratis mondmaskers over 10 dagen. Zo komen de kwetsbare ouderen het eerst aan bod en worden lange wachtrijen vermeden. Alle inwoners kunnen bij hun gebruikelijke apotheek hun mondmasker ophalen. Voor een vlot verloopt, wordt gevraagd de identiteitskaart en die van de andere gezinsleden mee te brengen. Op vertoon hiervan zullen de mondmaskers afgeleverd worden.

 

Tegelijkertijd zullen ook de federale filters bedeeld worden via de apothekers. Deze filters kunnen op maat geknipt en als extra filterlaag gebruikt worden in een eigen gemaakt of gekocht stoffen mondmasker. Ze zijn ook bruikbaar als extra tweede laag in de gratis comfortmaskers die alle inwoners eerder van gemeente Beveren ontvingen. In die comfortmaskers van Think Pink zit al een vaste filterlaag, maar kan dus desgewenst een tweede filter aan toegevoegd worden (als dit het draagcomfort niet te veel belemmert).

 

We hopen van harte dat een nieuwe golf kan vermeden worden. Komt er toch een nieuwe uitbraak later dit jaar of volgend jaar, dan kunnen deze mondmaskers er mee voor zorgen dat de impact kleiner kan zijn. Zo kunnen we met zijn allen een tweede lockdown proberen vermijden of toch zo minimaal houden.

 

 

 

 

Gereedschappen Luc zoekt:

Gereedschappen Luc zoek gemotiveerde medewerkers

U groeit mee in de zaak :

  • kennis van gereedschappen
  • aanvullen van materialen
  • onderhoud
  • geleidelijk kassa en klanten bedienen

Interesse neem contact op met  Gereedschappen Luc

 
WORD GIDS IN BEVEREN
De gidsenvereniging Beveren wenst voor de toekomst haar gidsenbestand aan te vullen met een aantal “cultuur-historische” gidsen.
meer......
 


Sporten mag terug: buiten, zonder fysiek contact, maar vooral zonder creativiteit

Dienst Communicatie

28|04|2020

 


De afgelopen weken werd er in Beveren massaal gefietst, gejogd en vooral gewandeld. Dat had veel te maken met het goeie weer, maar vooral ook met de wekelijkse wandelingen van de Sportdienst. De meeste mensen deden dat in gezinsverband. Anderen trokken er, zoals voorgeschreven door de Nationale Veiligheidsraad, op uit met een vriend of een vriendin.

Afgelopen vrijdag had de Nationale Veiligheidsraad nog meer goed nieuws voor de sporters. Mits het strikt naleven van een aantal regels en restricties mogen een aantal extra sporten terug vanaf maandag 4 mei. Meer nog, in plaats van per 2 mag er vanaf die datum ook terug per 3 gesport worden. Het gaat daarbij om zogenaamde buitensporten, waarbij er geen fysiek contact is tussen de sporters onderling. Het gaat dan om sporten zoals tennis, golf of vissen.

Ondanks al dat goeie nieuws wil het gemeentebestuur de sporters en de sportclubs oproepen om niet creatief om te gaan met deze regels en restricties en deze strikt na te leven. Als er inbreuken vastgesteld worden, zullen deze via een proces verbaal beboet worden.

Het moet ook duidelijk zijn dat alleen het sporten zelf is toegelaten op sportclubs. De kantines blijven gesloten. Datzelfde geldt ook voor de sanitaire voorzieningen. Er is dus geen toegang tot de toiletten en er kan na het sporten niet gedoucht worden.

Indoor sporten blijft nog steeds verboden. Sporten die meestal binnen beoefend worden, worden beschouwd als indoor sporten, zelfs als die in open lucht beoefend worden.

Burgemeester Marc Van de Vijver: “Wij krijgen deze richtlijnen opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad, maar we zullen als gemeente streng toezien op de naleving ervan. Het moet duidelijk zijn dat wij dit niet doen voor ons plezier, maar dat dit nog steeds kadert in de bestrijding van een vreselijke ziekte.”

 


Meer informatie
Marc Van de Vijver
Burgemeester
T
0485 50 36 36
E
marc.van.de.vijver@beveren.be

 

 

 

Corona - Wat betekenen nieuwe maatregelen voor Beveren?

 Dienst Communicatie
 13|03|2020

 

Het coronavirus (Covid-19) beheerst onze media steeds nadrukkelijker. In een poging om de verdere verspreiding van het virus in te dijken kondigde de Nationale Veiligheidsraad een aantal drastische maatregelen aan. Deze maatregelen waren in veel gevallen nog strenger dan de eerder aangekondigde gemeentelijke maatregelen. Uiteraard roepen deze nieuwe regels heel wat vragen op bij de Bevernaar, de Beverse winkeliers en ondernemers, de Beverse sporters, … Op basis van de informatie die we nu hebben, brachten we één en ander samen. Uiteraard is deze informatie nog steeds onderhevig aan aanpassingen. De aangehaalde reglementering is geldig tot en met 3 april, of tot herevaluatie door de overheden.

Burgemeester Marc Van de Vijver: “Wat de eigen dienstverlening betreft, hebben we een aantal deelaspecten van de gemeentelijke dienstverlening gesloten. Zo zullen de bibliotheken, de zwembaden, het toeristisch infokantoor, het cultureel centrum Ter Vesten en de leeszaal van de archiefdienst gesloten worden. Voor de andere dienstverlening werd een alternatieve werkwijze geïmplementeerd. Voor de standaard dienstverlening in het gemeentehuis en de permanenties in de deelgemeenten wordt vanaf morgen, zaterdag 14 maart, alleen nog op afspraak gewerkt. Een afspraak maken kan via de website of het telefoonnummer 03 750 15 11. Jeugdcentrum Prosperpolder ten slotte, valt onder de regeling van de hotels en blijft dus open.”

“Verder wil ik toch nog eens benadrukken dat de verspreide informatie gebaseerd is op hetgeen wij op dit moment weten”, nog volgens Van de Vijver. “Het is duidelijk dat de verschillende overheden nog volop bezig zijn om de nieuwe maatregelen te verfijnen en uit te werken. Daardoor kunnen er nog wijzigingen komen op de in dit persbericht doorgegeven informatie.”

De gisteren aangekondigde maatregelen worden uiteraard ingepast in de nieuwe federale en Vlaamse maatregelen.

In essentie worden alle niet-essentiële groepsbijeenkomsten verboden. Winkels blijven open in de week, maar sluiten in het weekend, met uitzondering van apotheken en winkels die levensmiddelen en/of dierenvoeding verkopen. Die zullen ook in het weekend geopend zijn. In functie van deze richtlijn kwamen er al heel wat vragen binnen op het gemeentelijk informatiepunt.

-          Kappers: kapsalons zijn open in de week en in het weekend, maar werken alleen op afspraak

-          Schoonheidssalons: schoonheidssalons zijn alleen geopend in de week. Zij mogen in het weekend werken, maar alleen op afspraak.

-          Bloemenwinkels en tuincentra: ook deze zijn alleen in de week geopend. Een aantal tuincentra verkopen ook dierenvoeding en zullen dus wel open zijn in het weekend.

-          Krantenwinkels zijn gesloten in het weekend.

-          De verschillende markten gaan door en zullen het normale aanbod brengen. De Melseelse markt gaat ook door. Deze vindt plaats op zaterdag, maar voorziet alleen voedingsmiddelen.

-          Fitnesszaken moeten de deuren sluiten.

-          Sauna’s vallen uiteen in twee categorieën: zo zullen privé-sauna’s geopend zijn zoals dat gewoonlijk het geval is. Publiekelijk toegankelijke sauna’s sluiten de deuren, net zoals dat het geval is met zwembaden.

-          Fotografen zijn geopend in de week, maar niet in het weekend.

Daarnaast zal een groot deel van het sociale leven stilvallen. Restaurants en cafés moeten de deuren sluiten. Ook over deze maatregel kwamen heel wat vragen binnen.

-          Frituren en broodjeszaken: de bestelde maaltijden kunnen alleen afgehaald worden. Verbruiksruimtes moeten de deuren sluiten.

-          Bakkers, slagers en buurtwinkels zullen open zijn zoals dat gewoonlijk het geval is. Eventueel aanwezige verbruiksruimtes worden wel gesloten.

-          Klanten van de Buurderij zullen hun producten wel kunnen afhalen, maar zullen dat moeten doen in open lucht.

-          Nachtwinkels worden op bevel van de burgemeester gesloten.

-          Koffietafels, huwelijksfeesten, … die doorgaan in zalen, restaurants, … worden geannuleerd. In de privé-sfeer kunnen die wel doorgaan, maar ook dan is het aan de aanwezigen om in te schatten of hun aanwezigheid wel aangewezen is. Eventuele aanwezigen respecteren ten allen tijde de voorgeschreven maatregelen (handen wassen, social distancing, …).

Uiteraard nemen ook de hulpdiensten de nodige voorzorgsmaatregelen. Bij de politie kunt u nog steeds terecht aan het loket, bij de brandweer kan dat enkel in geval van levensbedreigende situaties.

Gemeentelijke informatiepunt

Gemeente Beveren voorziet in een informatiepunt waar inwoners terecht kunnen met vragen. Dit informatiepunt is op weekdagen bereikbaar tijdens de openingsuren (8.30 > 17 uur) op het nummer
03 750 15 15. In tegenstelling met eerdere communicatie, zal het informatiepunt ook op zaterdagvoormiddag bereikbaar zijn.

Voor meer informatie omtrent de federale en Vlaamse maatregelen kunnen inwoners en ondernemers ook terecht op de nationale website www.info-coronavirus.be of op het gratis nummer 0800 14 689.

Burgemeester Van de Vijver: “verder wil ik beroep doen op de burgerzin van al onze inwoners. We staan voor een moeilijke periode, maar mits het honoreren van deze maatregelen hopen wij de verspreiding van het Covid19-virus te kunnen afremmen en levens te redden. Wie zich echter niet aan de regels houdt, riskeert een boete. Het spreekt dan ook voor zich dat onze politiediensten waakzaam zullen toezien op het naleven van de maatregelen.”


Meer informatie

Marc Van de Vijver
Burgemeester
T 0485 50 36 36
E marc.van.de.vijver@beveren.be