september 2010

Donderdag 9 september 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Felix Van Groeningen - De Helaasheid Der Dingen - film

Gunther Strobbe, dertien, woont samen met zijn vader Celle en drie nonkels bij zijn grootmoeder. Elke avond trekt Gunther met zijn vader en nonkels op café. Zij drinken zich lazarus terwijl Gunther straf schrijft. De komst van tante Rosie en haar dochter Sylvie is een welkome afwisseling. De routine van alcohol, rokkenjagen en nietsdoen, wordt finaal doorbroken door een onverwachte inspectie van Kind en Gezin. De reactie van vader Celle is kordaat: eerst slaat hij de inboedel kort en klein, dan timmert hij zijn zoon in elkaar en tenslotte meldt hij zich aan in een ontwenningskliniek. Komt het daarna nog goed tussen vader en zoon? Kan Gunther op zijn minst de loop van zijn eigen geschiedenis beïnvloeden? Kan hij wél ontsnappen aan de helaasheid der dingen?
gratis inleiding om 19.40u
met: Kenneth Verbaeden, Valentijn Dhaenens, Koen De Graeve, Wouter Hendrickx, Johan Heldenbergh, Bert Haelvoet en Gilda De Bal
duur: 110 min. - B - 2009
4 - 3 (red./waccobon/filmstrippenkaart) EUR
www.dehelaasheidderdingen.be

 

Vrijdag 17 september 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Raymond van het Groenewoud - Overzicht - muziek

Raymond is zestig! Hij heeft en geeft het volledig: een overzicht van pakweg veertig jaar hits. Van starthit Maria via Chachacha, over Vlaanderen boven tot Komaan met dat lijf en van Meisjes tot Twee Meisjes. En het einde is nog niet in zicht: als een onmetelijk, rijk lappendeken liggen Raymonds liedjes voor u uitgespreid. Een oorstrelende muziekmozaïek met de hele wereld erin. Het Overzicht, ongecomplexeerd en ongegeneerd, van de muzikale alleskunner die nooit ofte nimmer zal vervelen. Komt dat zien en horen en ‘t wordt weer helder in uw hoofd en hart. Heel apart, overzichtelijk!
met: Raymond van het Groenewoud, Cesar Janssens, Mich Verbelen, Bruno De Groote, Hugo Boogaerts, Pieter Lamotte en Jo Hermans
20 - 19 (+55/groepen) - 17 (-26/abo/waccobon) EUR
www.raymondvanhetgroenewoud.be

 

Zondag 19 september 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 10.30u
Vlinders & C° - Enzo de rode wolf - familie 3-8

Enzo, de kleine, lieve wolf met zijn rode pels, is anders dan de andere wolven. Hij lust alleen maar pasta met tomatensaus. Als hij op een dag de wijde wereld intrekt op zoek naar een eigen plekje, sluit hij vriendschap met Lisa, het schaap. Ze vestigen zich in een vallei en vinden er onderdak en een baantje bij meneer Knor, de pizzabakker. Hun leven verloopt naar wens. Tot op een dag Lisa een pizza moet leveren bij de familie Wolf boven op de berg. Een voorstelling over anders zijn, vriendschap… die eindigt als een echte thriller.
Pop & Top zondagmatinee i.s.m. Vlinders & C°
6 - 4 (-14j) EUR
www.vlinders.be

 

Donderdag 23 september 2010 - tent Gravenplein, Beveren - 20u
Vrijdag 24 september 2010 - tent Gravenplein, Beveren - 20u
Zaterdag 25 september 2010 - tent Gravenplein, Beveren - 20u
Circus Ronaldo - Circenses - humor

De familie Ronaldo staat voor het eerst met drie generaties samen in het voetlicht. Elke generatie trekt door de piste in zijn eigen ritme en potentie. Soms in grote herkenbaarheid, soms in een eenzame eigenheid. Onder de grote lachsalvo’s hangt steeds weer een melancholisch geladen ondertoon. Voor de pauze zit de helft van de toeschouwers rond de piste. Zij beleven ‘de echte voorstelling’ in een warme sfeer van rood fluweel en klatergoud. De andere helft van het publiek zit aan de achterkant van het rode doek. Daar kleden de artiesten zich om en warmen ze zich op voor ze opgaan. Daar heerst er een andere waarheid. Na de pauze wisselen de toeschouwers…
18 - 17 (+55/groepen) - 15 (-26/abo/waccobon) EUR
www.circusronaldo.be

 

Zondag 26 september 2010 - kasteel Cortewalle, Beveren - 20u
Pianotrio Inedito - Londen/Wenen: een trip in de achttiende eeuw - klassiek

Londen en vooral Wenen waren dé muziekcentra tijdens de hoogtijd van de klassieke muziek. Concertreizen van verschillende muzikanten brachten de muziekculturen van deze twee steden met elkaar in contact. Johann Christian Bach, zoon van J.S. Bach, maakte een grote indruk op Mozart. Op haar beurt prikkelde Mozarts Weense muziek de jonge Beethoven. Haydn, een tijdje Beethovens leraar, werd op zijn Londense reizen dan weer geïnspireerd tot uitzonderlijke kamermuziek.

Dit programma pendelt op en neer tussen Wenen en Londen om op beide plaatsen de mooiste kamermuziek op te halen. Het ensemble bespeelt historische instrumenten.
met: Els Flement (pianoforte), Dirk Vandaele (viool) en Thomas Luks (cello)
i.s.m. Kon. Piet Stautkring
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR

 

Donderdag 30 september 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Country Ladies - A Tribute - muziek

Er zijn niet alleen parels van countrynummers geschreven, ze werden ook gebracht door parels van stemmen: legendarische countryzangeressen zoals Dolly Parton, Emmylou Harris, Alison Krauss, Gilian Welch en vele anderen. De hits die ze bij elkaar zongen zijn ontelbaar. Ze staan gegrift in ons onderbewustzijn. Deze songs kunnen dus alleen maar gebracht worden door de fijnste, zwoelste en ruigste stemmen van het land en ze brengen in ieder geval hun cowboys mee.
met: Tine Reymer (Billie King), Eva De Roovere, Nathalie Delcroix (Laïs), Roland Van Campenhout, Bjorn Eriksson (ex-Zita Swoon), Axl Peleman, Wigbert Van Lierde, Ron Reuman, Marc De Boeck en Werner Lauscher
20 - 19 (+55/groepen) - 17 (-26/abo/waccobon) EUR