oktober 2010


Zaterdag 2 oktober 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 15u
Casa Blanca - Pegasus - familie 5+

Onder een dikke laag stof rust een wit paard, een paard met gouden teugels, een paard dat vliegt met vleugels. Zijn naam is Pegasus en over zijn avonturen kan wel uren worden verteld: over monsters met drie koppen, over zweven tussen sterren tot aan de hemelbrug, over prinsen en prinsessen die meevlogen op zijn rug. Maar nu rust Pegasus nog, onder een dikke laag stof. Het oude verhaal van het vliegende paard Pegasus wordt letterlijk en figuurlijk van onder het stof gehaald. Twee acteurs en een muzikant spelen de personages van dit wonderlijk verhaal. Ook in het scènebeeld staat stof centraal, want het hele decor werd door Mieke Vandenaweele genaaid met naald en draad.
met: Sarah en Barbara Beel
6 - 4 (-14j) - 16 (gezinsticket) EUR
www.casablancavzw.be

 

Zondag 3 oktober 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 14u
Zondag 3 oktober 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Herman van Veen - Onder 4 ogen - muziek

Herman van Veen is in zijn genre volstrekt uniek. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. L’Olympia, Carré, Friedrichstadtpalast, Carnegie Hall, schijnbaar moeiteloos zingt hij zijn repertoire in vier talen. Herman van Veen komt met zijn excellente muzikanten twee keer naar Ter Vesten. Zingen zal hij: over vaders, moeders, kinderen, mannen, vrouwen, bomen, dingen die vergaan, de eeuwigheid en wat het kost.
met: Herman van Veen en Edith Leerkes
32 - 31 (+55/groepen) - 29 (-26/abo/waccobon) EUR
www.hermanvanveen.com

 

Zondag 3 oktober 2010 - OC De Verre, Pater Vergauwenstraat 6B, Verrebroek - 14.30u
Concerto in Beveren-Groot - jaarlijkse play-in van de muziekmaatschappijen

Jaarlijks verbroederen de Beverse muziekmaatschappijen voor een gezamenlijk concert. Sinds 2008 is er telkens een korps dat instaat voor de praktische kant van de organisatie. Deze vereniging kiest de locatie en nodigt andere korpsen uit om samen een sfeervolle concertnamiddag aan te bieden.

Dit jaar is de Koninklijke Muziekvereniging Euterpia uit Verrebroek de organiserende partij. Op zondag 3 oktober zet ze de deuren van OC De Verre open voor Percussiegroep Con Brio uit Kieldrecht, Koninklijke Fanfare Leopold- & Albertisten uit Kieldrecht en Koninklijke Harmonie Kunst & Vreugd uit Beveren, die beurtelings een staaltje van hun kunnen ten beste zullen geven.
organisatie: K.M. Euterpia Verrebroek, Ter Vesten, gemeente Beveren en Werkgroep Verheyen 2010
gratis

 

Donderdag 7 oktober 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Vrijdag 8 oktober 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Joost Vandecasteele & Michael Van Peel - humor

Joost Vandecasteele is auteur, komiek en theatermaker. Hij probeert met een theatrale documentaire een antwoord te bieden op de belangrijkste vraag ooit: “Ja, en?”. Hij zal dit doen met feiten, voorspellingen, grafieken, reconstructies, meningen en een zestal moppen. Een mix van PowerPoint, performance en grappen.

Michael van Peel komt uit de internetgeneratie. Hij steekt instinctief drie vingers uit als alles compleet vastloopt, als u de hele zooi beu bent en met een zucht terug opnieuw zou willen beginnen. Ctrl+alt/del om de boel terug op te starten. Een voorstelling over alles wat blokkeert. Vorig seizoen was Michael een opgemerkte gast in Ter Vesten, hij verzorgde toen het voorprogramma van Philippe Geubels.
11 - 10 (+55/groepen) - 8 (-26/abo/waccobon) EUR
www.joostvandecasteele.be  | www.michaelvanpeel.be

 

Zaterdag 9 oktober 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
de KOE - WIT - theater

Drie mannen en een vrouw broeden op een nieuw begin.
Dromen van een tabula rasa, een schone lei, een nieuw blad.
Dwingen bij zichzelf het wellicht onrealistisch idee van hervonden naïviteit af.
Herbeleven hun jeugd, hun zeventiger jaren hoop, als zagen ze voor het eerst een Apollo, het Centre Pompidou, Last Tango in Paris.
Praten zichzelf een blind vertrouwen in de techniek, in innovaties, in de mensheid, in het westen aan. Kijken naar een toekomst die alleen maar helder, alleen maar snel en alleen maar eindeloos is.
de KOE gaat zichzelf geheel (op)nieuw presenteren.
gratis inleiding om 19.30u
met: Stefaan Van Brabandt, Willem de Wolf, Peter Van den Eede
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.dekoe.be

 

Zondag 10 oktober 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 15u
Cie Ea Eo - M2 - circus/acrobatie/theater

Vier jongleurs tonen elk hun kunsten. Niets speciaals zou u zo denken, ware het niet dat het oppervlak steeds kleiner wordt. De jongleurs komen dus dichter op elkaar te staan en het jongleren op zich wordt ook steeds gewelddadiger. Elkaars gezelschap is een zegen, maar tegelijkertijd ook een vloek. Ze worden verplicht om samen te werken. Dit is een deel van de oplossing, maar tevens ook een deel van het probleem. Ieders gedrag begint stilaan te veranderen en ook de manier van jongleren. M2 is een voorstelling waarbij vier jongleurs onafwendbaar worden geconfronteerd met hun angst voor gebrek aan leefruimte.
met: Jordaan De Cuyper, Sander De Cuyper, Bram Dobbelaere, Eric Longequel
8 - 7 (+55/groepen) - 5 (-26/abo/waccobon) EUR
www.jonahsamyn.be

 

Maandag 11 oktober 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Deborah De Ridder - BV

Na haar Sound of Music-avontuur heeft Deborah De Ridder ook een eigen theatershow in elkaar gebokst met daarin uiteraard vooral musicalrepertoire, maar ook met filmmuziek die haar nauw aan het hart ligt. Niettegenstaande de felle media-aandacht blijft Deborah nog steeds een nuchtere meid die maar wat graag het publiek wil raken met haar stem. U vindt het wellicht niet erg dat Deborah bij haar optreden een beroep doet op een special guest waar ze zelf bewondering voor koestert en met wie ze dolgraag het podium wil delen. In een periode waarin de muzikale verkoopskanonnen de messen slijpen en de topreleases elkaar verdrummen in de platenzaken, slaagt de uiterst getalenteerde Wit-Rus Andrei Lugovski er mooi in om zijn welverdiende plaats op te eisen. Andrei staat duidelijk aan het begin van een schitterende carrière en wil zoveel mogelijk mensen bereiken en ontroeren met zijn unieke en ontroerende stem...
i.s.m. De Baanvrienden
18 - 17 (+55/groepen) - 15 (-26/abo/waccobon) EUR
www.myspace.com/deborahderidder

 

Vrijdag 15 oktober 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Michael Lazic - Staging Reality - dans

In de huidige vertechnologiseerde leefwereld is het niet helemaal duidelijk meer wat een hard feit is en wat fictie, wat echt is en wat een voorstelling. Fenomenen als Second Life op het internet of pakweg de gekleurde en gemanipuleerde berichtgeving in vele media maken de lijn tussen reëel en virtueel, tussen waarheid en leugen diffuus. Wij, mensen, zijn verslingerd aan verhalen en illusies opdat we zouden omkunnen gaan met onze eigen betrekkelijkheid en sterfelijkheid. Plastische chirurgie ontkent de reële leeftijd van een lichaam en het virtuele bestaan ontkent zelf het hele fysieke individu. De westerse wereld lijkt stilaan meer in de geënsceneerde realiteit te willen geloven dan in de werkelijkheid. Maar wat is de werkelijkheid?
gratis inleiding om 19.30u
concept: Michael Lazic en Hans Op de Beeck; choreografie: Michael Lazic; video: Hans Op de Beeck
dansers: Elles Grzybek, Tessa Martin, Sophie Blommerde en Michael Lazic
dramaturgie: Elles Grzybek; licht: Bart van Dessel; muziek: Benjamin van Esser
13 -12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.listopadance.be

 

Zaterdag 16 oktober 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 15u
Belarusian State Puppet Theater - Assepoester - familie 3+

Het verhaal gaat over een meisje dat leeft bij haar gemene stiefmoeder en haar twee dochters. Omdat 's ochtends de haard moet aanmaken, wordt ze schertsend Assepoester genoemd. Op een dag geeft de koning een groot bal zodat zijn zoon zijn toekomstige vrouw kan vinden. Nogmaals blijkt de onrechtvaardige stiefmoederlijke behandeling van Assepoester. Haar dochters krijgen mooie jurken, Assepoester moet het met lompen stellen. Een goede fee tovert haar echter een baljurk met glazen muiltjes en tovert een pompoen en een stelletje muizen om tot een koets met paarden. Om middernacht wordt de betovering echter verbroken…
i.k.v. International Nomad Puppet Academy Festival
i.s.m. Vlinders & C°
6 - 4 (-14j) EUR

 

Zaterdag 16 oktober 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Divadlo Bouchty A Loutky - Rocky 9 - alle leeftijden

i.k.v. International Nomad Puppet Academy Festival
i.s.m. Vlinders & C°
6 - 4 (-14j) EUR

 

Zaterdag 16 oktober 2010 - kasteel Cortewalle, Beveren - 20u
Ensemble Juan Vásquez - poëtisch concert

Uniek concert met het Ensemble Juan Vásquez onder leiding van Emilio Gonzalez Barroso. Polyfonische liederen uit de dertiende tot zestiende eeuw. Het curriculum vitae van deze kunstenaars beslaat verschillende pagina's. Door intense bestudering van de partituren uit de genoemde periode kwamen zij tot interpretaties en uitvoeringen die elke muziekliefhebber ontroeren. Gezien dit een concert is in samenwerking met de Fundaçion Academia Europa de Yuste en ook de Spaanse ambassade in Brussel, worden er enkele gedichten gelezen uit de vijftalige bundel De Vlinder - El árbol de las Mariposas door Beatrijs van Craenenbroeck en Miguel Martin Ramos. Een evenement van uitzonderlijke klasse!
i.s.m. Internationale Vriendenkring Anton van Wilderode
11 - 10 (+55/groepen) - 8 (-26/abo/waccobon) EUR

 

Zondag 17 oktober 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 10.30u
Divadlo Bouchty A Loutky - Sneeuwwitje - familie 3+

"Er was eens…". Zo begint het sprookje van de jaloerse stiefmoeder die haar toverspiegel raadpleegt en tot haar grote woede ontdekt dat Sneeuwwitje mooier is dan zij. Om de wraakzuchtige koningin te ontlopen, vlucht Sneeuwwitje naar een betoverend klein huisje in een ver bos waar zij het rustige leven van zeven schattige dwergen behoorlijk op zijn kop zet. Het sprookje van de gebroeders Grimm is tot op vandaag nog steeds een inspiratiebron voor velen en spreekt tot de verbeelding van elk kind. De verfilming door Walt Disney dateert reeds uit 1937 en is sindsdien meerdere malen heruitgebracht. Deze keer is het verhaal geanimeerd door poppen.
i.k.v. International Nomad Puppet Academy Festival
Pop & Top zondagmatinee i.s.m. Vlinders & C°
6 - 4 (-14j) EUR
www.vlinders.be

 

Zondag 17 oktober 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 15u
Belarusian State Puppet Theatre - Ali Baba en de veertig rovers - familie 5+

Ali Baba en de veertig rovers is een sprookje uit Duizend-en-één nacht. Het verhaal werd echter pas in de achttiende eeuw toegevoegd door de Fransman Antoine Galland, de eerste Europese vertaler van het werk.

Het verhaal handelt over Ali Baba die toevallig ziet hoe een troep rovers hun schatkamer openen met de toverspreuk "Sesam, open u". Als de rovers weggaan, opent Ali Baba de schatkamer om zijn zakken te vullen. De rovers ontdekken hem, maar samen met zijn slimme slavin Morgiana verslaat Ali Baba de rovers.
i.k.v. International Nomad Puppet Academy Festival
i.s.m. Vlinders & C°
6 - 4 (-14j) EUR

 

Zondag 17 oktober 2010 - kasteel Cortewalle, Beveren - 20u
Musica Reservata - Mozart, Schumann & Bruch - klassiek

Musica Reservata is een ensemble samengesteld uit drie van onze beste en meest bekende kamermusici. Levente Kende is een Hongaars-Vlaams pianist. Hij is artistiek directeur en docent piano aan het Conservatorium van Antwerpen. De Vlaming Eddy Van Oosthuyse is eerste klarinetsolo van het Vlaams Radio Orkest. Internationaal geldt hij als een van de beste klarinettisten ter wereld. De Russische altviolist en componist Mikhaïl Kugel is de eerste laureaat van het Internationaal Altviolistenconcours 1975 in Budapest. Zij brengen romantische muziek van drie grote meesters, namelijk W.A. Mozart, Robert Schumann en Max Bruch, waarin de klarinet de rol van de viool overneemt.
met: Eddy Van Oosthuyse, Levente Kende, Mikhaïl Kugel
i.s.m. Kon. Piet Stautkring
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR

 

Woensdag 20 oktober 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Donderdag 21 oktober 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
de Tijd - Berckmans - theater

Jurgen Delnaet laat zich overmeesteren door de donkere verhalen vol vrolijke klanken van Jean-Marie Berckmans die in 2008 overleed. Pafke-het-meest-concrete-mafke doet het relaas van zijn leven in de absurde wereld van Hulpkas en Kwadraat. Alles en iedereen is van God los. Geïnspireerd door grijsgedraaide lp’s, componeerde Berckmans zorgvuldig zijn verhalen: eentalige bodemloosheid die klinkt als bezwerende jazz en rock ‘n roll. Een vuurspuwer met woorden. Of hoe ellende en schoonheid elkaar in zijn taal vinden. "Het enige waarmee ik mij in leven houd, is het schrijven."
gratis inleiding om 19.30u
tekst: J.H.M. Berckmans
11 - 10 (+55/groepen) - 8 (-26/abo/waccobon) EUR
www.detijd.be

 

Vrijdag 22 oktober 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
3MA - Marokko, Mali, Madagascar - wereldmuziek

3MA staat voor Marokko, Mali en Madagascar, de drie Afrikaanse landen waar de leden van dit vrolijke muzikale trio vandaan komen. Rajery uit Madagascar speelt op de valiha, een bamboe citer waar achttien snaren op gespannen zijn. Hij is een absolute virtuoos op dit instrument. Ballaké Sissoko uit Mali speelt de kora, een instrument met eenentwintig snaren. Hij haalt drie octaven en neemt zowel de ritmesectie als de melodielijnen voor zijn rekening. Driss El Maloumi speelt op de ud. Drie muzikaal van elkaar verschillende werelden ontmoeten elkaar, ze fuseren en gaan een magische wisselwerking aan. Mooie, intieme muziek van drie virtuoze topmuzikanten.
i.s.m. Tournee Mondial en Kon. Piet Stautkring en i.k.v. Mmm….Afrika
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR

 

Zaterdag 23 oktober 2010 - OC Ermenrike, Tuinwijkstraat 66, Kieldrecht - 20u
Jelle Cleymans - Naakt doe ik de afwas - muziek

De muziek van Jelle Cleymans bevat de speelsheid van cowboys en indianen, de viriliteit van John Wayne, maar evengoed het zalvende van de vredespijp. Hij wil vertellen over zichzelf, over zijn kijk op de maatschappij en over niet te verwezenlijken dromen. Zwembaden vol liefde heeft hij voor de muziek en dat is duidelijk te merken. De melodieën, die door hun enerzijds folky, anderzijds funky karakter blijven hangen als een vlieg aan de tong van een kameleon, zijn het juiste bindmiddel voor Cleymans’ geraffineerde teksten. Als hij naakt de afwas doet, wie weet hoe hij dan op het podium verschijnt?
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.jellecleymans.be

 

Donderdag 28 oktober 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Nabil Ben Yadir - Les Barons - film

De film gaat over de hangjongeren in Molenbeek. Over het lot en leed. Om in het leven baron te zijn, moet je zo lui mogelijk zijn. Het werd een komedie over een sociaaldramatisch thema, omdat een lach meer nodig is dan een traan, zo zegt hij zelf. In de film vertelt hij een verhaal zoals hij het zelf beleefde. Maar dan tussen haakjes, voegt hij er smalend aan toe, het is geen autobiografie. Nabil Ben Yadir is verliefd op Brussel, en dat werd ook de locatie voor zijn film. Maar niet de mooiste zijde van Brussel die u ziet op postkaartjes of in vakantiebrochures… wel Schaarbeek, Molenbeek… Ben Yadir’s eigen Brussel.
gratis inleiding om 19.40u door Guido Verstraeten
met: Jan Decleir, Edouard Baer, Nader Boussandel, Mourade Zeguendi, Mounir Ait Hamou e.a.
duur: 110 min. - B - 2009
i.s.m. GROS en i.k.v. Mmm… Afrika
4 - 3 (red./waccobon/filmstrippenkaart) EUR

 

Vrijdag 29 oktober 2010 - OC ’t Klooster, Nieuwe Baan 6, Vrasene - 20u
Eric Robberecht & Raphaella Smits - Festivalconcert - klassiek

Raphaella Smits bespeelt op haar onnavolgbare wijze achtsnarige gitaren en historische instrumenten. Zij geniet internationaal een grote faam als begeesterende pedagoge en jurylid van talrijke muziekwedstrijden. Eric Robberecht heeft als violist een lange reis gemaakt doorheen de kamermuziek, met diverse ensembles op podia in en buiten Europa.

Als duo is hun motto bij dit concert: ‘Beiden hebben we de drang om met plezier muziek te maken. In dit programma laten we melancholische klanken, ontroering en diepgang contrasteren met humor en lichtvoetigheid. Niets liever willen we dan deze gevoelens en het plezier van musiceren delen met zo veel mogelijk muziekliefhebbers’. Ze brengen onder andere werk van Paganini, Franz Schubert, Astor Piazolla.
met steun van AGT, Indaver, Ineos Pherol
i.s.m. de gemeentelijke Cultuurraad
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.rsmits.com

 

Zaterdag 30 oktober 2010 - kasteel Hof ter Saksen, Haasdonkbaan 101, Beveren - 19u
Halloweenfilmmarathon - The Fearless Vampire Killers

Zoals de ondertitel Pardon me, but your teeth are in my neck al doet vermoeden, is deze eerste film een komedie. In deze geniale Engels-Franse samenwerking uit 1967 voert Roman Polanski een professor op die naar Transsylvanië trekt om er de laatste vampiers uit te roeien. Professor Abronsius is al wat ouder en zijn assistent Alfred (Polanski zelf) is niet meteen de meest handige helper waardoor het tot heel wat hilarische confrontaties komt tussen beide wetenschappers en hun tegenstanders. De scène met Het bal der vampieren is een van de hoogtepunten uit de film.
duur: 107 min. - 1967 - aantal plaatsen beperkt tot 80
4 - 3 (red./waccobon) EUR | pakketprijs 8 EUR (2 films en 2 drankbonnetjes)

 

Zaterdag 30 oktober 2010 - kasteel Hof ter Saksen, Haasdonkbaan 101, Beveren - 21.30u
Halloweenfilmmarathon - Bram Stoker’s Dracula

Bram Stokers Dracula is de Amerikaanse vertolking van de vampierenroman van Bram Stoker uit 1897. Regisseur Francis Ford Coppola voert de toeschouwer mee naar het woeste en onherbergzame Transsylvanië, waar Jonathan Harker een koopakte moet afsluiten. Daarnaast plaatst hij graaf Vlad Dracul ook in het decor van de bourgeoisie van het Victoriaanse Engeland, waar hij een optrekje heeft gekocht. Arts Abraham Van Helsing leidt het onderzoek naar de mysterieuze ziekte die een van zijn patiënten treft, kort na aankomst van de graaf. De jacht op de vampieren en de bestrijding ervan verloopt niet bepaald zonder bloedvergieten. De kostuums en de decors zijn schitterend. De dramatische filmmuziek, waar Annie Lennox voor tekende, snijdt bij momenten de adem af. Gevoelige zielen, gelieve zich te onthouden. De film kreeg het label horror opgekleefd en is ongeschikt voor jongeren onder de 16.
122 min. - 1992 - aantal plaatsen beperkt tot 80
4 - 3 (red./waccobon) EUR | pakketprijs 8 EUR (2 films en 2 drankbonnetjes)

 

Zondag 31 oktober 2010 - start CultuurCafé, Gravenplein 2, Beveren - 18u
Halloweentocht - Winterwandeltocht

Wegens het grote succes van de eerste en tweede editie, bieden de gemeente Beveren, Ter Vesten en de groendienst u samen met lokale verenigingen en partners opnieuw een sfeervolle Halloweenwandeling van Ter Vesten naar Ter Saksen aan. Samenkomst op het terras van het CultuurCafé van Ter Vesten met speelse en spannende omkadering voor groot en klein. Animatie met vuuracts, grime, vertellingen en een streepje muziek. Vertrek om 18 uur. Apotheose op Hof ter Saksen om 20.30 uur.
i.s.m. groendienst Beveren, lokale verenigingen en partners
gratis