november 2010


Woensdag 3 november 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 15u
Pete Docter - UP - film

Carl Fredricksen is een gepensioneerde ballonnenverkoper die er altijd al van droomt een groot avontuur te beleven. Nu hij achtenzeventig is en zijn knusse huisje stilaan ingesloten wordt door hoogbouw, grijpt hij zijn laatste kans op avontuur. Carl maakt duizenden ballonnen aan zijn huis vast en stijgt op om af te reizen naar de verloren dromen van zijn jeugd. Hij ontdekt te laat dat onverwachts ook zijn grootste nachtmerrie mee op reis gaat: het overenthousiaste achtjarige padvindertje Russell. `s Werelds meest onwaarschijnlijke duo bereikt nieuwe hoogtes en ontmoet fantastische vrienden zoals Dug, een hond die kan praten, en Kevin, een reusachtige loopvogel. Een ontroerende film over vriendschap tussen een oude man die, tegen wil en dank, op ontdekkingsreis trekt samen met een volstrekt onervaren padvinder. Een aanrader voor avontuurlijke grootouders en leergierige kleinkinderen!
gratis inleiding om 14.30 uur
regie: Pete Docter, Bob Peterson (Pixar Animation Studios)
duur: 96 min. - VS - 2009
i.s.m. OKRAacademie
4 - 3 (red./waccobon/filmstrippenkaart) EUR

 

Donderdag 4 november 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
The Bony King Of Nowhere - muziek

Bram Vanparys is de stem achter de muziekgroep The Bony King of Nowhere. Deze jonge Gentenaar heeft kennelijk heel wat ambitie. Zijn debuutplaat Alas My Love uit 2009 werd goed onthaald in België, maar ook in het buitenland ging de plaat positief over de tongen. Volgens kenners maakt Vanparys van de toekomst weer iets om naar uit te kijken. Inventieve neofolk wordt gekoppeld aan zijn hemelse tenorstem. Een juweeltje voor ieders oor. Vanparys weet op voorhand niet waarover zijn teksten zullen gaan, pas nadat zijn plaat af is, wordt alles duidelijk. Hij omschrijft zichzelf als Le Petit Prince, die reist van song naar song. Van Le Petit Prince tot The Bony King: het gaat hem duidelijk voor de wind.
met: Bram Vanparys, Cleo Janse, Gerben Hemelsoen, Jan Dhaene en Stijn Tondeleir
11 - 10 (+55/groepen) - 8 (-26/abo/waccobon) EUR
www.myspace.com/thebonyking

 

Vrijdag 5 november 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Loge 10 - Boeing Boeing - BV

Dit komische stuk van Marc Camoletti speelt zich af aan het eind van de jaren zestig. De rijke vrijgezel Bernard beleeft de tijd van zijn leven met drie stewardessen. Een tot in de puntjes uitgewerkt uurschema van de vluchten zorgt ervoor dat de dames elkaar nooit tegenkomen. Bernard had echter niet gerekend op een hele grote stoorzender: zijn oude vriend Robert die onverwacht op bezoek komt! In een opeenvolging van hilarische verwikkelingen waarbij de waarheid aan het licht dreigt te komen, wordt Robert gedwongen om als afleidingsmanoeuvre te dienen. Maar deze maakt het alleen maar erger. Het waterdichte plan van de vrolijke vrijgezel dreigt in de soep te lopen. Een hilarisch stuk dat iedereen kan bekoren!
met: Sandrine André, Eline De Munck, Myriam Bronzwaar, An Vanderstighelen, Jeroen Maes en Erik Goris
regie: Bruno Van Heystraeten
i.s.m. De Baanvrienden
20 - 19 (+55/groepen) - 17 (-26/abo/waccobon) EUR
www.loge10.be  | www.boeingboeing.be

 

Zaterdag 6 november 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Mamady Keita & Sewa Kan - Republiek Guinea - wereldmuziek

Keita is een meester-percussionist, voor sommigen zelfs een God. Deze artiest, met Guinese roots wordt terecht bestempeld als één van de belangrijkste djembéspelers ter wereld. Hij stichtte zelf een percussieschool die de naam Tam Tam Mandingue kreeg, wat zoveel betekent als ‘Trommen van de Mandinka’. Deze artiest uit de duizend kan gelukkig wel wat meer dan ‘trommen’ alleen. Hij beheerst het instrument volledig en schudt prachtige melodieën uit zijn mouw. Met zijn groep Sewa Kan toert hij voor zijn vijftigjarige muziekcarrière rond. Dat Sewa Kan, het ‘geluid van de vreugde’ betekent, verwondert u vast niet?
met: Mamady Keita, Sikidi Camara, Mama Adama Camara, Souleymane Camara, Elion Gilbert, Didier Labarre, Cece Koly, Seny Touré en Aissata Bebe Youla
i.s.m. Tournee Mondial en i.k.v. Mmm….Afrika
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.mamadykeita.com

 

Zondag 7 november 2010 - Cortewalle - 17u
J&M Gent i.s.m. Vlaamse Opera en IPEM - Het fantoom van de opera - familie 6+

Speciaal voor alle kinderen vanaf zes jaar hebben Jeugd & Muziek Gent en de Vlaamse Opera de handen in elkaar geslagen voor een nieuwe editie van Het fantoom van de opera. Op de stemmige museumzolder van Kasteel Cortewalle worden de ergste nachtmerries werkelijkheid.

Deze voorstelling biedt een podium aan alle vreemde, akelige maar ook grappige creaturen uit de operageschiedenis. Niet de helden, maar de antihelden. Ze duiken op in aria’s van H. Purcell, J-Ph. Rameau, W.A. Mozart, E. Humperdinck, G. Verdi, e.a.. Het standbeeld van de Commendatore dat plots tot leven komt, de Cold Genius die werd opgewekt uit zijn dodenslaap of heksen die belust zijn op wraak. Gelukkig is het niet al kommer en kwel. Ook grappige creaturen komen aan het woord, zoals de robot Olympia, de kikker Platée of de mensvogel Papageno.

met: Chia-Fen Wu (sopraan), Dimos De Beun (klavecimbel & fluit) en Dirk Moelants (gamba)
concept/regie: Josephine Schreibers; video en 3D-animatie: Hans Spilliaert
6 - 4 (-14j) - 16 (gezinsticket) EUR
www.jeugdenmuziek.be

 

Woensdag 10 november 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Peter De Graef & Ensemble Leporello - Zielsverwanten - theater

Zielsverwanten, de magistrale, maar welhaast vergeten roman van J.W. von Goethe, behoort tot de klassiekers van de westerse literatuur. Twee hedendaagse wetenschappers, collega’s, maar ook elkaars geliefden, deden een baanbrekende ontdekking en verkregen subsidies voor verder onderzoek. Twee extra krachten worden aangetrokken: een veelbelovende ex-leerling van de ene en een vroegere vriendin van de andere. Parallel aan het wetenschappelijk onderzoek voltrekt zich een emotioneel proces tussen deze vier mensen. Een proces met dramatische gevolgen. Peter De Graef schrijft een nieuwe tekst voor deze voorstelling. Hij behoudt het geraamte, maar hangt er nieuw vlees aan. In 2009 kreeg hij de Cultuurprijs voor Toneelliteratuur voor het stuk Zoals de dingen gaan, de voorstelling die vorig seizoen in Ter Vesten te zien was.
gratis inleiding om 19.30u
met: Katelijne Verbeke, Els Olaerts, David Cantens en Dirk Opstaele
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.dwama.be

 

Zaterdag 13 november 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 19.30u
Tournée Générale - muziek/woord/comedy

Om 19.30 uur bijt Manou Kersting de spits af voor deze gloednieuwe editie van Tournée Générale. U kan ook dit seizoen op drie verschillende locaties terecht voor een mix van muziek, woord, comedy, live-arts en zoveel meer. Cultuurcentrum Ter Vesten, Jeugdcentrum Togenblik en de bib slaan de handen in elkaar om van Tournée Générale dit jaar terug een deluxe editie te maken. U kan op de bovenvermelde locaties terecht voor onder andere optredens van Ruben Block Solo (Triggerfinger), Venus In Flames met Annelies Verbeke, Walrus (met leden van Yevgueni), Christophe Vekeman, Bert Gabriëls, School Is Cool (winnaar Humo’s Rock Rally 2010) en anderen. Bijkomende boekingen worden via onze website bekend gemaakt, dus breng zeker eens een bezoekje aan www.beveren.be/tervesten   .
i.s.m. Bib en Jeugdcentrum Togenblik
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR

 

Zondag 14 november 2010 - kasteel Cortewalle, Beveren - 20u
Spiegel Strijkkwartet & Roeland Hendrikx - Huldeconcert Piet Swerts - klassiek

Ongetwijfeld behoort Piet Swerts tot het kruim van de Vlaamse componisten, die ook internationaal reeds een benijdenswaardige bekendheid genieten. Op een fraaie manier bouwt de muziek van Piet Swerts een brug tussen heden en traditie. Zijn warme, hartstochtelijke en zeer lyrische taal sleept iedereen mee in een intense beleving van alle menselijke gevoelens. Een paar jaar geleden verschenen de beide composities, die voor dit concert uitgekozen zijn op cd. Deze cd werd door de Belgische muziekpers en de Klara-luisteraars bekroond als de beste Vlaamse productie voor 2006. Het Klarinetkwintet én het Tweede Strijkkwartet behoren tot de meest geliefde werken van de componist en liggen hem nauw aan het hart. Wie twee prachtige werken wil ontdekken, kan een avond van intens muziekbeleven meemaken.
met: Roeland Hendrikx, Elisa Kawaguti, Leo De Neve, Stefan Willems en Jan Sciffer
i.s.m. Kon. Piet Stautkring
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.spiegelstringquartet.com  | www.pietswerts.be  | www.roeland-hendrikx.be

 

Donderdag 18 november 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Jacques Audiard - Un Prophète - film

De jonge Arabier Malik El Djebena, die in de gevangenis belandt, probeert zich staande te houden. Hij krijgt het hard te verduren en de enige optie die nog overblijft om te overleven, is zich aansluiten bij een bende. Die bende biedt hem bescherming, maar als tegenprestatie moet hij wel eerst een medegevangene doden waaraan de bende een bloedhekel heeft... De film geeft een claustrofobisch en deprimerend gevoel weer, maar dat maakt hem net zo geloofwaardig. Alle elementen die bij een gevangenis horen zijn aanwezig: drugs, corruptie, ruilhandel, bendes… Toch worden de clichés niet bevestigd door Audiards realistische aanpak. Een ander cinéfiel pareltje van de hand van Audiard is De battre mon coeur s’est arrêté.
gratis inleiding om 19.40u
met: Tahar Rahim, Niels Arestrup, Hichem Yacoubi, Gilles Cohen en Antoine Basler
regie: Jacques Audiard en Thomas Bidegain
duur: 155 min. - FR - 2008
i.k.v. Mmm… Afrika
4 - 3 (red./waccobon/filmstrippenkaart) EUR

 

Vrijdag 19 november 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Stany Crets & Peter Van den Begin - True West - theater

Austin is een scenarioschrijver. Hij werkt tijdelijk bij zijn moeder thuis terwijl zij in Alaska op vakantie is. Hij werkt in alle rust aan een scenario dat voor zijn grote doorbraak moet zorgen. Deze rust wordt verstoord als zijn broer plotseling voor zijn neus staat. Lee, een kleine crimineel, leeft een zwervend bestaan. De spanningen lopen hoog op wanneer Lee de filmproducent van Austin probeert in te palmen. De relatie van twee broers staat centraal tegen de achtergrond van de wereld waarin zij zich staande proberen te houden. True West is een scherpe tragikomedie over verscheurde familiebanden en is geschreven door Pullitzerwinnaar Sam Sheppard.
gratis inleiding om 19.30u
met: Stany Crets, Peter Van den Begin, Greta Van Langendonck en Eddy Van den Abbeele
tekst: Sam Sheppard
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.stanycrets.be

 

Zaterdag 20 november 2010 - CC Ter vesten, Beveren - 20u
Elliott Murphy - muziek

Alhoewel de Amerikaan Elliot Murphy er nooit in geslaagd is om zijn carrière naar dezelfde eenzame hoogte te tillen als zijn jeugdvriend Bruce Springsteen, blijft hij één van de beste singer-songwriters van zijn generatie. Met zijn sterke podiumprésence slaagt hij er telkens in om samen met zijn leadgitarist Olivier Durand een onvergetelijk concert te geven. In 2004 was het inderdaad onvergetelijk. Ter Vesten ging uit de bol. Dat belooft…
met: Elliott Murphy, Olivier Durand, Alan Fatras en Laurent Pardo
15 - 14 (+55/groepen) - 12 (-26/abo/waccobon) EUR
www.elliottmurphy.com

 

Zondag 21 november 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 10.30u
Figurentheater Het Koffertje - Linkerhand Rechterhand - familie 3-8

De poppenkastman is op reis. Daardoor zijn alle poppen van de wijs en gebeuren er allerlei gekke, rare en onvoorspelbare dingen. Een meneer zonder handen… twee handen: een linker en een rechter, een rode en een groene… allemaal luikjes… popje en borstelmannetje… Leuke liedjes, spanning om te snijden en een gulle schaterlach wisselen elkaar af.
Pop & Top zondagmatinee i.s.m. Vlinders & C°
6 - 4 (-14j) EUR
www.vlinders.be  | www.hetkoffertje.be

 

Donderdag 25 november 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Vernieuwd Gents Volkstoneel - De Vis - BV

Het is warm in Gent, te warm. Tot overmaat van ramp is de stroom in de hele binnenstad uitgevallen. Dat moet aan die dekselse klimaatsverandering liggen, al valt niet uit te sluiten dat de vreemdelingen er ook iets mee te maken hebben. In een anders ook al niet overdreven gezellige koffiebar raken de discussies oververhit. Er is sprake van een onrustbarende verdwijning en het ziet er naar uit dat één of meerdere van de vaste klanten hier meer van afweet. Alleen een reconstructie van enige schokkende feiten kan opheldering brengen. De Vis gaat in juli 2010 in première op de Gentse Feesten om daarna door Vlaanderen te reizen, waaronder Ter Vesten.
met: Mieke Bouve, Heidi De Grauwe, Bob De Moor, Daan Hugaert en Bert Verbeke
tekst: Jo Van Damme; regie: Walter Janssens
i.s.m. De Baanvrienden
15 - 14 (+55/groepen) - 12 (-26/abo/waccobon) EUR
www.vernieuwdgentsvolkstoneel.be

 

Vrijdag 26 november 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Steven De Bruyn, Tony Gyselinck & Roland - Bob Brozman - Dubbelconcert - muziek

Het moest er eens van komen: mondharmonicavirtuoos Steven De Bruyn (El Fish) trekt op pad met Tony Gyselinck, een van de allerbeste jazzdrummers van het land en de volledig uit Rupelse klei opgetrokken gitaarlegende Roland. Voor het eerst treden deze drie heren van stand samen op, en toch voelt elk optreden als een eenmalig reünieconcert van een legendarische band uit vervlogen tijden. Het vonkt en het knettert, het vlamt en het laait. Een uniek treffen van drie eigenzinnige koppigaards.

Bob Brozman combineert een indrukwekkende techniek met een splijtend gevoel voor humor en een tomeloze energie. Hij bespeelt zo ongeveer alles waar een snaar op gespannen zit of kan zitten, in alle mogelijke stijlen en genres, van blues over calypso tot Indisch. Dankzij zijn duizelingwekkende techniek en muzikale aanpassingsvermogen vindt hij overal een ademloos publiek. Een dubbelconcert om U tegen te zeggen.
15 - 14 (+55/groepen) - 12 (-26/abo/waccobon) EUR
www.myspace.com/steventonyroland  | www.bobbrozman.com

 

Zaterdag 27 november 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Issa Mbaye Diary Sow - Senegal - wereldmuziek

De tweeënzestigjarige Issa Mbaye Diary Sow is een van de grootmeesters van de riti of eensnarige Senegalese vedel. De rijke traditie van de peulviool wordt gecombineerd met de vioolklanken van Wouter Vandenabeele. Dit levert muziek op die geankerd is in de Senegalese traditie, maar staat ook open voor de kruisbestuiving met klassieke strijkers. De zang wordt gebracht door de jonge talenten Omar Ka en Mola Sylla. Samen brengen zij prachtige, bezwerende en repetitieve muziek die een oeroude traditie uitademt. In 2009 nam La Musique de Issa Sow een eerste cd op.
met: Issa Mbaye Diary Sow, Wouter Vandenabeele (Olla Vogala), Omar Ka, Mola Sylla, Malik Pathé SowBao Cissoko en negen westerse strijkers
i.s.m. Tournee Mondial en Kon. Piet Stautkring en i.k.v. Mmm….Afrika
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.myspace.com/issambayediarysow