mei 2011

Maandag 9 mei 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Luka Bloom - muziek

Luka Bloom staat al jaren bekend als een erg begeesterende Ierse singer-songwriter en gedreven gitarist. Een carrière die definitief van start ging met het album Riverside. Vooral live weet hij zijn fans telkens weer in te pakken, een one-man-band als geen ander, turbotroubadour en tegelijk vertederend. Met zijn cd Eleven Songs keert hij terug naar het rauwe live geluid van zijn vroeger werk. Een blij weerzien na zijn vorige concerten in Ter Vesten in 2005.
25 - 24 (+55/groepen) - 22 (-26/abo/waccobon) EUR
www.lukabloom.com

 

Woensdag 11 mei 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Donderdag 12 mei 2011 - CC Ter vesten, Beveren - 20u
Bart Peeters - muziek

Bart Peeters is een veelzijdig man. Hij verschijnt regelmatig op tv. Hij is zanger, drummer, gitarist, televisiepresentator en acteur. In 1987 werd Peeters bekend in Vlaanderen doordat hij deel uitmaakte van de populaire band The Radio’s. Ondertussen is hij al bijna vijfentwintig jaar bezig, maar hij is nog niets van zijn glans verloren. Hij brengt ingetogen kleinkunstmuziek, met een vleugje country en folk. In 2009 werd Bart vijftig, maar dat betekent voor hem zeker niet het einde van zijn carrière. Onlangs kreeg hij nog een platinaplaat voor zijn nummer De Hemel in het Klad. We gaan nog veel muzikale jaren tegemoet met de eeuwig jonge Bart Peeters.
25 - 24 (+55/groepen) - 22 (-26/abo/waccobon) EUR
www.bartpeeters.net

 

Vrijdag 13 mei 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Lazarus - Kunstwe®k - theater

Lazarus is niet vies van wat filosofie. In Kunstwe®k gaat dit gezelschap Plato en muziekband De Mens achterna en proberen ze de vraag te beantwoorden: wat is kunst? Volgens twee kunstcritici die deel uitmaken van de voorstelling hebben mensen slechts vier seconden nodig om zich een mening te vormen over een kunstwerk. De eerste indruk, de intuïtie is allesbepalend. Alles wat daarop volgt, vertroebelt de mening. In Kunstwe®k geven de theaterspelers geen pasklaar antwoord. Integendeel, ze geven u veel meer stof tot nadenken. Men poneert vragen, maar werkt ze niet uit. Toch krijg je als toeschouwer de indruk veel rijker aan informatie te zijn geworden. Een staaltje filosofie van de bovenste plank.
gratis inleiding om 19.30u
met: Pieter Genard, Günther Lesage, Joris Van den Brande en Dominique Collet
11 - 10 (+55/groepen) - 8 (-26/abo/waccobon) EUR
www.lazarusvzw.be

 

Zondag 15 mei 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 10.30u
DE MAAN - Ik geef je een zoen - familie 3+

“Zou ik het durven, zou ik het doen, ik ga naar je toe en ik geef je een …”

In Ik geef je een zoen nemen Danny en Machteld Timmermans het publiek mee doorheen een roetsjbaan van kleine gedichten en visuele indrukken. Ze flirten met elkaar. Kussen ze wel, of kussen ze niet?  Eén voor één trekken ze aan de touwen die op de scène hangen. Telkens gaat er een banner in de lucht en start er een gedicht. Tot de scène vol met banners hangt. Van piepklein tot reuzegroot. De ene met helemaal niets, de andere met een man met hakbijl,…  Banners worden boten, koetsen, …

En op het einde wordt er gekust! Of,…., toch niet? Ontroering en gelach wisselen elkaar af als ouder en kind samen situaties herbeleven, die hen wel heel bekend voorkomen.

scenografie: Paul Contryn; muziek Jan Cannaerts; fotografie Rudy Gadeyne
Pop & Top zondagmatinee i.s.m. Vlinders & C°
6 - 4 (-14j) EUR
www.vlinders.be  | www.demaan.be

 

Zondag 15 mei 2011 - kasteel Cortewalle, Beveren - 20u
Jozef De Beenhouwer & Werner Van Mechelen - Die Schöne Müllerin - klassiek

Die Schöne Müllerin is een cyclus die bestaat uit twintig gedichten van Wilhelm Müller. De gedichten vertellen het verhaal van een zwerver, die op een molen komt werken en daar verliefd wordt op de molenaarster. Deze valt echter voor de charmes van de jager. De gezel verdrinkt daarna in de molenbeek. Schuberts populaire liedcyclus wordt op dit concert vertolkt door twee internationaal geëerde en gelauwerde musici. Gedurende drie seizoenen wordt de programmatie van de Muntschouwburg-Nationale Opera gebouwd rond haar eerste bas-bariton Werner van Mechelen. Zijn warme, rijke en soepele stem is op maat gemaakt voor deze liedcyclus. De pianist Jozef de Beenhouwer, vermaard om zijn Schumann- en Brahmsvertolkingen en begenadigd liedbegeleider, is de vaste begeleider van Werner van Mechelen.
i.s.m. Kon. Piet Stautkring
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.wernervanmechelen.be

 

Vrijdag 20 mei 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Frank Boeijen - Camera - muziek

Sinds 1987 staat Boeijen al op de planken. Hij bracht maar liefst negentien platen en cd’s uit. Zijn gehele oeuvre werd al meermaals bekroond met prijzen: Edison, Gouden Harp en in 2004 werd hij gehuldigd op het Radio 2 Gala. Zijn muziek en teksten zijn het best samen te vatten onder de noemer ‘ontroerende bekoring’. Al vanaf het begin koos Boeijen ervoor om zich te laten omringen door veelzijdige muzikanten. Hij opteerde altijd voor verrassende arrangementen, smaakvolle podiumaankledingen en belichting. De kracht die de liedjes uitstralen moet centraal staan en alles moet daarvan in functie zijn. Zijn optredens worden hartverwarmend, eerlijk, maar ook opwindend genoemd. Veel meer dan welgekozen woorden heeft Boeijen niet nodig om de zaal in de ban te brengen.
25 - 24 (+55/groepen) - 22 (-26/abo/waccobon) EUR
www.frankboeijen.nl

 

Woensdag 25 mei 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Yllana - Brokers - humor

Na hun schitterende 666 en Star Trip is Brokers terug een voorstelling in de ongeëvenaarde hilarische visuele stijl waarvoor Yllana staat. Deze keer nemen ze de high finance en onze ontspoorde kapitalistische maatschappij op de korrel. Ze lachen ongenadig met de luxueuze narcistische beurswereld. De vier acteurs spelen overtuigende beurshaaien met al hun kleine kantjes: de vanzelfsprekendheid van het grote geld, een hip interieur, modieuze kledij, cocaïne en holle vriendschap. Een op en top Yllana voorstelling.
met: Fidel Fernandez, Antonio Pagudo, Toni De La Fuente en Luis Cao
18 - 17 (+55/groepen ) - 15 (-26/abo/waccobon) EUR
www.yllana.com

 

Donderdag 26 mei 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
’t Arsenaal - In Ongenade - theater

Een universiteitsdocent van middelbare leeftijd, die al tweemaal scheidde, begint een affaire met een studente. De relatie lekt uit en hij moet de universiteit verlaten. Hij weigert om zich te verontschuldigen en besluit zich terug te trekken op de afgelegen boerderij van zijn dochter. Ondanks hun verschillen lijken de twee na enige tijd nader tot elkaar te komen. Tot beiden het slachtoffer worden van een gewelddadige roofoverval. Cineaste Bie Boeykens regisseert In Ongenade, een bloedstollende roman van Coetzee. Ze focust zich op de moeizame dialoog tussen vader en dochter. Twee sterke persoonlijkheden die zich op uiteenlopende wijze trachten te handhaven in een snel evoluerende wereld. In Ongenade grijpt u bij de keel en laat u niet meer los.
gratis inleiding om 19.30u
met: Marianne Loots, Rik Van Uffelen e.a.
regie: Bie Boeykens; tekst: J.M. Coetzee
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.tarsenaal.be