maart 2011

Woensdag 9 maart 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 15u
Theater Froe Froe - Kwak - familie 5+

Een wacko-kwako voorstelling in en rond nat en groen. De inzet is alom bekend. Vooringenomenheid is de boodschap. Een spetterende groenige versie van De Kikkerkoning geïnspireerd op tekst van de meester-illustrator Janosh en de gebroeders Grimm. Vijf spelers-poppenfreaks-videomakers en muziekbeesten maken samen een keiharde, maar o zo poëtische voorstelling. Een vochtig theaterfeest voor kinderen en volwassenen. Speels en ondeugend, maar vooral heel fijn om mee te maken, zo samen met onze voeten onder water… In een eigen theaterinstallatie wordt de kleine wereld van de kikkerprins een fijn bubbelend bellen- en waterparadijs.
regie: Marc Maillard; dramaturgie: Jan Maillard; met: Gert Dupont, Hilde De Baerdemaeker
muziek & spel: Martine de Kok
6 - 4 (-14j) - 16 (gezinsticket) EUR
www.froefroe.be

 

Donderdag 10 maart 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Soulsister - muziek

Jarenlang zijn we verwend geweest door Jan Leyers en Paul Michiels, beter bekend als Soulsister. Maar in 1995 zetten ze een punt achter de band. De kriebels kwamen gelukkig terug door het één-programma Zomer 2006, waar de twee een jamsessie gaven achter de coulissen. Ze hadden er duidelijk weer zin in en hun inspiratietank was nog lang niet leeg, want ze maakten heel wat nieuwe muziek. De muziek, te horen op hun nieuwe album Closer, hoort ontegensprekelijk tot het beste van wat ze ooit gemaakt hebben. Sportpaleizen liepen opnieuw vol, The Night of The Proms mocht hen weer aankondigen en tal van optredens op tv waren het gevolg. Soulsister is back in town, en u zal het geweten hebben.
met: Paul Michiels en Jan Leyers
20 - 19 (+55/groepen) - 17 (-26/abo/waccobon) EUR
www.soulsister.be

 

Vrijdag 11 maart 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
fABULEUS - Sueños - dans

Uitgangspunt voor Sueños zijn - letterlijk - de dromen van jonge dansers: nachtmerries, idealen, verborgen gedachten, dromen over jezelf of over de wereld, herkenbaar of absurd. Het inhoudelijk, emotioneel en beeldend materiaal uit het repetitieproces wordt getransformeerd tot energiek bewegingsmateriaal met invloeden uit zowel hedendaagse dans als uit hiphop en capoeira. Sueños is een creatie van choreografe Sandra Delgadillo. Ze danste ondermeer bij Wim Vandekeybus en Ann Van den Broek. Zelf heeft ze ook al enkele solodansen op haar palmares staan.
gratis inleiding om 19.30u
met: een groep jongeren vanaf 14 jaar
11 - 10 (+55/groepen) - 8 (-26/abo/waccobon) EUR
www.fabuleus.be

 

Zaterdag 12 maart 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
de Tijd - De Naamlozen - theater

Groot drama in een kleine straat. De uitstap van de Katholieke Werkersbond verdeelt het dorp. De twijfelaars nemen de laatste plaatsen in op de bus naar het Neanderthal, daar waar de mens voor het eerst mens werd. Maar de bus valt in panne op de stuwdam van Gileppe. Verlangens, frustraties en schuld opgestapeld achter een muur van zedig zwijgen achter de doorschijnende stof van Marie-Roses blouse, achter de rits van Cyriels nieuwe broek en in de donkere kamer van de kleine Julien. Als een massa water zoekt het dier in de mens zijn weg naar buiten. De Naamlozen kreeg een eervolle vermelding bij de uitreiking van de Taalunie Toneelschrijfprijs 2000.
gratis inleiding om 19.30u
met: Dirk Buyse, Jurgen Delnaet en Bob De Moor
11 - 10 (+55/groepen) - 8 (-26/abo/waccobon) EUR
www.detijd.be

 

Donderdag 17 maart 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Daan - muziek

Deze winter en volgend voorjaar neemt Daan de tijd voor een heel andere aanpak van z’n repertoire. Niet de dansbare bombast van z'n festivaloptredens, maar een intieme en akoestische concerttour langs theaters waar hij een onverwachte keuze van z'n eigen favoriete songs van de laatste vijftien jaar zal brengen. In uitgeklede en opnieuw gearrangeerde versies en vooral ook met de nadruk op de teksten. Een persoonlijke blik in de wereld van deze intrigerende zanger als het ware. Hij won Mia’s voor: beste mannelijke soloartiest, beste auteur/componist, beste videoclip met Exes en beste artwork met Manhay, zijn vijfde album dat uitkwam in 2009.
met: Daan, Isolde Lasoen en Jean-Francois Assy
22 - 21 (+55/groepen) - 19 (-26/abo/waccobon) EUR
www.daan.be

 

Vrijdag 18 maart 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Echt Antwaarps Teater - Met pensioen? Niet te doen! - BV

Achille Van Regenmortel is een zelfstandig vertegenwoordiger die op zijn vijfenzeventigste op pensioen gaat. Na drie maanden zit zijn vrouw Dora reeds op het randje van een zenuwinzinking. Dora besluit Achille in de steek te laten en een nieuw leven te beginnen op haar drieënzeventigste. Kan men na vijftig jaar huwelijk nog meer water bij de wijn doen? Of bleef er slechts water over? Beslist men na vijftig jaar huwelijk toch nog om uiteen te gaan?
met: Ruud De Ridder, Nicole Laurent, Patrick Onzia, Frans Van De Velde, Maria Bossers
i.s.m. De Baanvrienden
18 - 17 (+55/groepen) - 15 (-26/abo/waccobon) EUR
www.echtantwaarpsteater.be

 

Zaterdag 19 maart 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Kimmo Pohjonen - Finland - wereldmuziek

Kimmo Pohjonen is een Finse accordeonist. Zijn repertoire is veelzijdig: van volksmuziek over jazz en rock tot avant-garde. Hij gaat op zoek naar de universele muziektaal zonder zijn roots uit het oog te verliezen. Hij haalt de mosterd bij het traditionele Finse lied, de laulu en het Kalevala (het nationale mythische epos). Zijn muziek, aangevuld met een prachtig lichtspektakel maakt de show compleet. In elk optreden probeert hij het publiek mee te krijgen, zodat het voor iedereen een onvergetelijke avond wordt.
i.s.m. Tournee Mondial
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.kimmopohjonen.com

 

Zondag 20 maart 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 10.30u
Alles loopt op rolletjes - Als een vis in de zee - familie 3-8

Stuurboord, bakboord, varen, vissen! Vandaag, denkt kapitein Adriaan, heb ik veel werk op zee. Ook zijn kleinkind Julie en haar knuffelbeer varen mee. ‘Kijk opa!’, zegt Julie; ‘Ik kan duiken en zwemmen en bellen blazen als een vis in de zee.’ De Belvis schittert in de golven, de Belvis is blij, in zee is ze vrij. Elk net zwemt ze voorbij! Maar knuffelbeer, waar ben je? Jij kan niet zwemmen! Wat nu? … Poppenspel met muziek en leuke liedjes.
Pop & Top zondagmatinee i.s.m. Vlinders & C°
6 - 4 (-14j) EUR
www.vlinders.be  | www.alleslooptoprolletjes.be

 

Zondag 20 maart 2011 - Onze-Lieve-Vrouwkerk, Melsele, 20u
Ardalus Ensemble - Con Fuoco: concert rond het feest van Pasen - klassiek

Ardalus is een muziekensemble dat werd opgericht door blokfluitiste Karen Ketels en dat zich specialiseert in muziek uit de renaissance en barok. Een van de doelstellingen van Ardalus is oude muziek zo authentiek en historisch getrouw mogelijk te benaderen, en dat voor een zo breed mogelijk publiek. Het negenkoppige Ardalus treedt voltallig op tijdens dit concert en verenigt jonge, beloftevolle musici in een eerlijke benadering van 'oude muziek'. Het programma Con Fuoco brengt naast een suite van Telemann, ook concerti van hem en van Graun. Van Bach hoort u het Vierde Brandenburgs Concerto. Beslist een feestelijk concert met Pasen in het vooruitzicht.
i.s.m. Kon. Piet Stautkring
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.ardalus.be

 

Donderdag 24 maart 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
film

4 - 3 (red./waccobon/filmstrippenkaart) EUR

 

Vrijdag 25 maart 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Zaterdag 26 maart 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
HETPALEIS - U bent mijn moeder - theater

In het stuk U bent mijn moeder geeft Joop Admiraal een persoonlijk en eerlijk beeld van het leven van zijn tachtigjarige, demente moeder die hij iedere zondag in een tehuis bezoekt. In een taal met adelaarsperspectief en vol humor beschrijft Admiraal hoe het verleden het heden inhaalt. Stefan Perceval bewerkt en regisseert deze monoloog tot een moeder-dochterverhaal. Sien Eggers vertolkt beide rollen. Yves Senden bespeelt live het orgel.

De Standaard: “De verdienste van deze voorstelling is dat ze niet gevoeliger wil zijn of dramatiseert. Het is een respectvol portret waar desondanks veel humor inzit.”
gratis inleiding om 19.30u
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.hetpaleis.be

 

Donderdag 31 maart 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Histrylogie - History of One-Hit Wonders - muziek

Maandacht bracht een paar seizoenen geleden al The History of Singer-Songwriters, Jazz en Soul naar de zalen. Om deze traditie in ere te houden, stelt Maandacht u History of One-Hit Wonders voor. Het sterke concept blijft behouden: een verteller die alles over het desbetreffende thema weet, neemt u mee langs een aantal legendarische ankerpunten binnen het genre. Het wordt een avond vol interessante weetjes en anekdotes gebracht door dé man die Vlaanderen naar plaatjes leerde luisteren. Zaki, als verteller, gidst u graag door deze ludieke avond.
met: Annelies Brosens (Laïs), Roeland Vandemoortele, Axl Peleman, Ron Reuman, Jan Hautekiet en Marc De Boeck
15 - 14 (+55/groepen) - 12 (-26/abo/waccobon) EUR
www.maandacht.be