januari 2011

zondag 2 januari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 15 en 19u
maandag 3 januari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 15 en 19u
MuzArt - Boek zonder verhaal (o.v.) - familie

Dag en zijn vrienden houden niet van lezen. Boeken vinden ze saai.

Als ze echter in de grote oude schoolbibliotheek een leeg boek vinden is dit de start van een mysterieus avontuur: Dag komt in een vreemde wereld terecht… Zou het dan toch waar zijn dat de schoolbibliotheek behekst is? Weet de oude bibliothecaris meer? Kan het ooit iets worden tussen Dag en Sterre? Vindt het verhaal ooit zijn einde?… Met Boek zonder verhaal brengt MuzArt zijn elfde originele familiemusical. Na de audities in april en mei gaan een zestigtal jongeren samen met verscheidene ondersteunende ploegen aan de slag om er ook deze keer weer een onvergetelijke voorstelling van te maken.   
tekst & regie: Bart Picavet; muziek: Marc Verschelden
i.s.m. MuzArt
11 - 9 (-14/groepen 20 p.) EUR - tickets te reserveren via MuzArt vanaf 1 november 2010
www.muzart.be

 

Donderdag 6 januari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Gabriel Rios, Jef Neve & Kobe Proesmans - muziek

De naam Gabriel Rios staat nog niet zolang vooraan in het taalwoordenboek van menig Belgisch muziekkenner. Toch hebben we het gevoel deze Genste Puerto Ricaan al een eeuwigheid te kennen. Zijn formidabele gitaarklanken en het al even warme stemgeluid in een jasje van latino, doen iedereen smelten. Zijn tweede single Broad Daylight (2004) zit in ieders hoofd gebrand. Het is ook niet verwonderlijk dat dit het echte latinovirus in België verspreidde. In 2008 ging Rios in zee met jazzvirtuoos Jef Neve en met percussiewonder Kobe Proesmans. Dit magische trio creëerde een als door God gestuurde, akoestische cd. In datzelfde jaar toerden ze door Vlaanderen en dat deed België massaal in zwijm vallen. De winter van 2011 zal heet worden wanneer deze drie wijzen het podium betreden.
22 - 21 (+55/groepen) - 19 (-26/abo/waccobon) EUR
www.gabrielrios.be

Woensdag 12 januari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Donderdag 13 januari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
De Frivole Framboos - Terra Rare - humor

De Terra Ferma, waar wij allen deel van uitmaken, wordt voor velen, als het om een mix gaat van deze rijke muzikale traditie, een Terra Incognita. Onze twee gidsen, Peter Hens en Bart Van Caenegem, zullen u andermaal met brio door deze muzikale jungle leiden. Laat u zich rustig overweldigen door dit muzikaal-komische stortbad. Terwijl Bart Van Caenegem zijn cello nog steeds laat zingen en zijn stem nog altijd betovert, bouwt Peter Hens tot ieders muzikale vreugde een barococo monument uit de meest diverse hits van onze gemeenschappelijke muziekgeschiedenis.
met: Peter Hens en Bart Van Caenegem
20 - 19 (+55/groepen) - 17 (-26/abo/waccobon) EUR
www.mallemolen.be

 

Zaterdag 15 januari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Tom Naegels - Geletterde Mensen - theater

In een lange, tragikomische, ontroerende en wervelende monoloog rijgt Naegels de verhalen aan elkaar over de kleine mensen, de gelukzoekers, de pechvogels en de arme luizen die duizenden kilometers hebben gereisd om in België te stranden, en over ons, die tussen hen in wonen. Sinds het verschijnen van zijn verfilmde roman Los staat Tom Naegels bekend als de chroniqueur van het hedendaagse, stedelijke België. Of het nu gaat over De Strangers of Abou Jahjah, over zijn dementerende grootmoeder, zijn depressieve vader, zijn Pakistaanse lief of een zootje Senegalese oplichters, feilloos weet hij het kleinmenselijk detail op te roepen. Hij werkt voor deze tournee samen met de Brusselse acteur Mounir Ait Hamou (film Les Barons, die eerder dit seizoen geprogrammeerd staat). Tot slot en niet onbelangrijk is hij een begenadigd verteller. Een geletterde mens tussen de mensen.
gratis inleiding om 19.30u
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.tomnaegels.be

 

Zondag 16 januari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 10.30u
Theater Hutsepot - Zoemkwaakkriebeltjes - familie 2,5-6

Een jongen, een doodgewone jongen, is alles gewoon, tenminste alles van de stad. Op een dag gaat hij met zijn bal in het bos spelen en dat vindt hij heel gewoon tot… tot zijn bal gewoon verdwijnt…
Pop & Top zondagmatinee i.s.m. Vlinders & C°
6 - 4 (-14j) EUR
www.vlinders.be
 | www.theaterhutsepot.be

 

Donderdag 20 januari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
film
4 - 3 (red./waccobon/filmstrippenkaart) EUR

 

Vrijdag 21 januari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
De Komedie Compagnie - Au Bouillon Belge - BV

Au Bouillon Belge is de naam van het café dat vader nalaat aan zijn geadopteerde kinderen: Vlaming Jos, de joviale Waal Astère en de geslepen Brusselse Marie. Op de dag van de begrafenis komen de kinderen samen in het café. Daar vader alleen schulden heeft nagelaten en het huis voor driekwart van de Engelse weldoener is, valt er weinig te verdelen behalve het recept van de bouillon. Spijtig genoeg heeft vader het recept meegenomen in zijn graf... Deze communautaire komedie is één van de meest komische stukken van Walter van den Broeck. Een satirische knipoog naar de actuele Belgische gewestvorming.
met: Carry Goossens, Dirk van Vooren en Chris Bus
i.s.m. De Baanvrienden
18 - 17 (+55/groepen) - 15 (-26/abo/waccobon) EUR
www.dekomediecompagnie.be

 

Zaterdag 22 januari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Ode aan Wannes Van de Velde - Gesloten hart - muziek

De draad wordt weer opgenomen, daar waar Wannes hem moest neerleggen. Wannes’ verhaal wordt nieuw leven ingeblazen. Met een intieme instrumentale bezetting wordt de muziek- en tekstwereld van Wannes opengetrokken naar een filmische cross-over voorstelling met songs, tekst, film, live soundscape en vooral respect. En met veel goesting. Een nieuw verhaal. Over Wannes. Want we blijven niet verweesd achter. Wannes vertelde een verhaal dat ook het onze is.
met: Lucas Van den Eynde, Kathleen Vandenhoudt, Tom Vanstiphout, Tiny Bertels, Stefan Wellens, Ivan Smeulders en Florejan Verschueren
15 - 14 (+55/groepen) - 12 (-26/abo/waccobon) EUR
www.culturavof.be

 

Zondag 23 januari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 11u
Titanic Groot Ensemble - Nieuwjaar op de Titanic - klassiek

Het Titanic Ensemble brengt lang vergeten, unieke muzikale pareltjes, die nu eens niet gecomponeerd werden door ‘de groten der aarde’. Zeven rasechte musici nemen het publiek mee terug in de tijd. In tachtig minuten laten zij het genieten van een wervelende wereldcruise langs de vijf continenten en verrassen zij de toehoorders met een waaier aan onvergetelijke indrukken. Het allerleukste is dat het publiek zélf betrokken wordt bij het concert met een aantal ludieke interactieve nummers voorzien van gesmaakte commentaar. Het enthousiasme van de musici is de stuwende motor van de hele avond.
met: Eric Robberecht, Christophe Flamme, Eric Liesenborghs, Sigrid Vandenbogaerde, Pierre Brunello, Louison Renault en Christian Vander Borght
i.s.m. Kon. Piet Stautkring
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.titanicensemble.be