februari 2011

Donderdag 3 februari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Sandrine, Elke Bruyneel, Brahim & Jim Cole - Motown 50 Years and More - muziek

Superstition, My Girl, Stop! In The Name of Love… zijn een paar klinkende songtitels uit de indrukwekkende songcatalogus die Motown gedurende vijf decennia op ons losliet. Namen als Stevie Wonder, Marvin Gaye, The Supremes en The Jacksons zitten diep verankerd in ons collectief geheugen. Tijdens deze theatertournee willen Jim Cole, Sandrine, Brahim en Elke Bruyneel hulde brengen aan de songwriters en muzikanten die alle hits inspeelden. Een flashback tot de sixties en de seventies. Haal dat glitterpak alvast vanonder het stof.
met: Sandrine, Elke Bruyneel (Delavega), Brahim, Jim Cole, Frank Vanweddingen, Jan Detremerie, Peter Ryckeboer, Hans Ijzerman, Jeroen Van Malderen en Wietse Meys
18 - 17 (+55/groepen) - 15 (-26/abo/waccobon) EUR
www.sandrine.be  | www.brahimusic.com  | www.jimcole.be  | www.delavega.be

 

Zaterdag 5 februari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
de Roovers - Onvoltooid Verleden Tijd - theater

In 2000 werkte de Amerikaanse schrijver Paul Auster mee aan het radioprogramma Weekend All Things Considered. In een poging om een “museum van de Amerikaanse realiteit” samen te stellen, riep hij luisteraars op om waargebeurde verhalen op te sturen die klonken als fictie. De respons was enorm. Het leek wel of iedereen een verhaal te vertellen had. Voor deze voorstelling nodigen de Roovers tientallen gasten uit die mee komen vertellen, zowel grote namen als jong talent. Elke avond zal anders zijn, want de verschillende spelers vertellen verschillende verhalen. Elk publiek zal kunnen getuigen van de wonderlijke verhalen over hilarische blunders, duizelingwekkend toeval, rendez-vous met de dood, wonderbaarlijke ontmoetingen, de ironie van het lot, voorgevoelens, verdriet, pijn en dromen. Elke dag gaan we het toeval van het leven te lijf met meerstemmigheid.
gratis inleiding om 19.30u
met: Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente en gastspelers
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.deroovers.be

 

Zondag 6 februari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 15u
D’irque & Fien - Carrousel des moutons - circus/acrobatie/theater

Circus dat in deze tijd woont: een piano als acrobaat, ontelbare schapen die door je hoofd jongleren, een bezem als trapeze… je eigen lijf gebruiken als tent, je gedachtewereld als piste. In Carrousel des moutons zie je haarscherp met twee ogen dicht, nachtzwart slapen is er spannender dan wakker blijven en wat absoluut niet kan, gebeurt hier tóch: D’irque & Fien in wonderland. Dit is een voorstelling die tijd steelt met de souplesse van zijden lakens en de veerkracht van een botsbal. Het heeft de simpele directheid van straattheater, de tedere intimiteit van een muziekdoos en de pure power van circus in zijn zuivere essentie. Een voorstelling zonder woorden voor kinderen en andere volwassenen.
met: Dirk Van Boxelaere en Fien Van Herwegen
8 - 7 (+55/groepen) - 5 (-26/abo/waccobon) EUR
www.dirque.com

 

Zondag 6 februari 2011 - kasteel Cortewalle, Beveren - 20u
Liebrecht Vanbeckevoort - klassiek

Liebrecht Vanbeckevoort werd in mei 2007 finalist van de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd voor piano. Sindsdien volgt het ene concert en/of recital op het andere in binnen- en buitenland. Cd-opnames volgen: een volledige cd gewijd aan Mendelssohn, een andere aan Schumann. Deze pianovirtuoos weet te ontroeren, te boeien en te verbazen. Liebrecht Vanbeckevoort brengt pure, zuivere pianoklanken die voelbaar zijn tot in de toppen van de tenen. Zijn keuze voor werken van componisten als Chopin, Mendelssohn en Schumann is niet toevallig. In de jaren 2009-2010 waren zij alle drie 200 jaar geleden geboren, maar hun klaviercomposities behoren tot de top van het genre en vormen een repertoire voor alle musici die zich volwaardig pianist voelen.
i.s.m. Kon. Piet Stautkring
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.liebrechtvanbeckevoort.com

 

Donderdag 10 februari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Vrijdag 11 februari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Nigel Williams - Geloof Mij! - humor

Geloof Mij! is de vierde volavondshow van stand-up comedian Nigel Williams. Na Penismonoloog, Terrorist en Democlash is hij terug met een hilarische voorstelling waarin hij de godsdienstwaanzin in het vizier neemt. Moet ons leven op aarde per se zin hebben of kunnen we gewoon genieten zonder schuldgevoel? Zijn we een onderdeel van één of ander goddelijk plan of zijn we een toevallig nevenproduct van kosmische botsingen en een big bang? Is er wel een god? Zo ja, dewelke? De mens is wanhopig op zoek naar de zin van het leven en klampt zich vast aan spirituele verzinsels en religieuze voorschriften. Toch is de dood het enige waar we zeker van zijn. Een zware voorstelling over de godsdienstwaanzin van vandaag? Dan ken je Nigel Williams nog niet. Kom kijken en lachen, anders zal tegenspoed en ongeluk uw lot zijn. Geloof mij! Tijdens deze voorstelling zijn geen lange tenen in de zaal toegelaten. De Standaard: "De beste comedyshow van het jaar".
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.nigelwilliams.be

 

Zaterdag 12 februari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Warre Borgmans, Dimitri Leue & Antoon Offeciers - Het Lortcher-Syndroom - theater

Warre Borgmans en Dimitri Leue gaan op zoek naar wat hen bindt en scheidt. Spelen of zijn, werken of stromen, vorm of inhoud, worden of faken, maïzena of dissolvant. Wie weet het antwoord? De grote acteurs? Of moeten ze aankloppen bij Lortcher, de oerspermazoïde, de vinnigste in huis, de uitgestorven stamvader? Muzikaal is deze voorstelling een pareltje, live gebracht door Antoon Offeciers (Sukilove, Mira).
gratis inleiding om 19.30u
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR

 

Donderdag 17 februari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
film

4 - 3 (red./waccobon/filmstrippenkaart) EUR

 

Vrijdag 18 februari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Ti-Coca & Wanga Nègès - Haïti - wereldmuziek

De Haïtiaanse groep Ti-Coca & Wanga Nègès is een van de weinige professionele bands die zich aansluiten bij de traditie van troubadours, kleine bands met akoestische instrumenten en composities die de zoetzure kroniek van de samenleving blootleggen. Ze spelen folkloremuziek en traditionele liederen waarin het temperament van Ti-Coca’s charmante stem perfect tot zijn recht komt. In 1988 zette deze band de stap naar het buitenland. Een gewaagde, maar correcte stap, want sindsdien genieten ze een internationale faam.
met: David Mettelus (Ti-Coca), Allen Juste, Richard Hector, Wilfrid Bolane en Mathieu Chertoute
11 - 10 (+55/groepen) - 8 (-26/abo/waccobon) EUR
www.myspace.com/ticoca

 

Zaterdag 19 februari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Ann Van den Broek - We Solo Men - dans

Ann Van den Broek is een icoon geworden in de Belgische danswereld. Niets dan lovende commentaren bij elke voorstelling. In Nederland werd haar Co(te)lette beloond met de Zwaan 2008 voor beste dansproductie, in Frankfurt viel haar de Mouson Award 2009-2010 te beurt. We Solo Men toont vijf mannelijke dansers in hun tweestrijd om te entertainen enerzijds en het onvermogen om te communiceren anderzijds. Het bevat vele elementen waar ieder mens al eens kennis mee heeft gemaakt: behagen, verleiden, uitdagen, provoceren, aanmoedigen en de confrontatie opzoeken. De roep om aandacht verwordt tot wanhoopskreet. Uitgaande van gebarentaal creëert Ann dit keer een ritmische compositie van klanken, woorden, mimiek, lichaamstaal en acties, gericht op contact met het publiek.
gratis inleiding om 19.30u
met: Dario Tortorelli, Cecilia Moisio, Andreas Kuck, Judit Ruiz Onandi, Jan Martens, Jan Deboom
muziek: Arne Van Dongen
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.wardward.be

 

Zondag 20 februari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 10.30u
Figurentheater Propop - Glibbertje de slak - familie 2,5-6

Sommige mensen houden nu eenmaal niet van slakken. Glibber is in de poppenkast terecht gekomen en hij vindt het daar niet fijn. Het is er veel te licht, te warm en te droog en... zijn mama, Mama Mia, is weg. Hij komt zijn schulp niet uit, hij is bang. Robbie vindt Glibber en ze sluiten vriendschap. Hij zorgt ervoor dat Glibber weer bij Mama Mia terechtkomt. Hij moet daarvoor wel mee op reis naar Couwchoek, het land van de slakken. Daar is het nat, koud, donker en... er zijn veel héél enge beesten, hier vindt Robbie het niet fijn. Uiteindelijk komt alles goed en zijn Glibber en Mama Mia weer samen thuis in Couwchoek. Glibbertje de slak wordt gespeeld in een echte poppenkast met grote herkenbare hand-, stok- en bekpoppen. Met filmpjes, een draaiend decor en leuke meezingliedjes.
Pop & Top zondagmatinee i.s.m. Vlinders & C°
6 - 4 (-14j) EUR
www.vlinders.be  | www.propop.be

 

Maandag 21 februari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Echt Antwaarps Teater - M’n schoonouders… den boom in - BV

Je kent die schoonouders wel die zich met goede bedoelingen met ongeveer alles moeien. Ze kunnen dus den boom in!  De kerstboom dan…

met: Ruud De Ridder, Nicole Laurent, Patrick Onzia, Ann Van Mechelen, Brik Van Dyck, Firmin Troukens en Myriam Vischoonmaker
i.s.m. De Baanvrienden
18 - 17 (+55/groepen/lid) - 15 (-26/abo/waccobon) EUR
www.echtantwaarpsteater.be

 

Donderdag 24 februari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
OKIDOK - Slips Inside - humor

De heren van OKIDOK hadden eerder al een wervelende show met HAHAHA. Deze show werd wereldwijd meer dan 500 keer opgevoerd. Nu gaan ze in dezelfde trend verder met Slips Inside. De gekke clownspakken en de grote schoenen worden aan de kant gezet en ingeruild voor de naakte evidentie van het acrobatenlichaam. Sigfrid en Emmanuel zijn gespierd, lenig en zich heel bewust van al hun talenten, die ze maar al te graag willen tonen aan het publiek. Een vol uur lachen zonder woorden. Puur talent, de créme de la créme van de acrobatie, de foie gras van de mime, de kaviaar van de dans. In 2009 won deze voorstelling de Grote Prijs van de Jury op het Milano Clown Festival. Zet uw rode neus alvast op.
met: Xavier Bouvrier en Benoît Devos
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.okidok.be

 

Vrijdag 25 februari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Theater Zuidpool - Lucifer - theater

Het mythische verhaal van Lucifer van Vondel is door vele mensen gekend. De engel die jaloers wordt op God en als straf als duivel op aarde wordt gegooid. Met een hedendaagse bewerking van het klassieke verhaal van Lucifer poogt Zuidpool hetzelfde traject af te leggen dat Vondel destijds ook moet hebben gevolgd. Enkel het niet-menselijke vertolkt door de mens, kan wezenlijk iets over het menselijke vertellen, of beter over ontmenselijking. Of nog anders, elke gemeenschap heeft recht op de figuratie van zijn eigen monster. Zuidpool zal in deze voorstelling dicht bij het originele taalidioom van de zeventiende-eeuwse schrijver blijven. Enkel een (schrappings)bewerking van de originele tekst wordt gespeeld door Koen van Kaam en Sofie Decleir, aangevuld met gastacteur en theaterlegende Jan Decleir.
gratis inleiding om 19.30u
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.zuidpool.be