december 2010

Vrijdag 3 december 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Stef Bos - In een ander licht - muziek

In het theaterprogramma In een ander licht staan de liederen centraal die Stef Bos schreef voor het gelijknamige radio/tv-project van de NCRV en het Metropole-orkest. Stef werd eind 2008 door de NCRV gevraagd om, geïnspireerd op twaalf figuren uit de Bijbel, twaalf nieuwe songs te schrijven los van geloof, kerk en dogma's. Het moesten mensen van deze tijd worden. Het werd een groot succes. De cd werd zeer goed onthaald en een aantal van de songs worden tot het beste gerekend van wat hij tot hier toe heeft geschreven. Stef trekt met dit programma door de Lage Landen aangevuld met nieuw materiaal en oudere songs die aansluiten bij dit unieke project dat recht uit het hart komt.
met: Stef Bos, Rene Van Mierlo, Martin De Wagter en Roberto Mercurio
20 - 19 (+55/groepen) - 17 (-26/abo/waccobon) EUR
www.stefbos.nl

 

Zaterdag 4 december 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
’t Arsenaal - De koning sterft - theater

De koning sterft van Eugène Ionesco wordt beschouwd als één van de klassiekers van het absurdisch theater. De koning sterft speelt zich niet af in een bestaand koninkrijk en verwijst ook niet naar een bestaand land. Het koninkrijk staat voor de hele wereld en de koning voor iedereen. Het koninkrijk van Koning Berenger is in verval. De koning ook. Samen met hem kwijnen ook zijn macht en land weg. De koning zal sterven. Iedereen weet het, maar niet iedereen aanvaardt het, zeker de koning niet.
gratis inleiding om 19.30u
met: Jaak Van Assche, Mieke Degroote, Marie Vinck, Hilde Van haesendonck, Jos Geens e.a.
regie: Michael De Cock
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.tarsenaal.be  |

 

Zondag 5 december 2010 - kasteel Cortewalle, Beveren - 20u
Rubens Ensemble - klassiek

Enkele maanden geleden beleefde het Rubens Ensemble zijn maidenconcert in de Bijloke te Gent. Het werd een geweldig succes. Vanuit de kern van het pianotrio Narziss & Goldmund werd het Rubens Ensemble uitgebouwd. Het is een mobiel ensemble van maximum acht musici dat de grootste werken uit de kamermuziekliteratuur aanpakt. Op het programma staan twee bijzondere werken: enerzijds het door Denijs Dille in 1963 ontdekte romantische Pianokwintet, een jeugdwerk van Béla Bartók (1881-1945), anderzijds een bewerking voor kamermuziekensemble van het fameuze Vierde Pianoconcerto van Ludwig van Beethoven.
met: Wietse Beels, Jolente de Maeyer, Vincent Hepp, Mieke De Laurée, Nikolaas Kende
i.s.m. Kon. Piet Stautkring
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.arien-artists.com

 

Woensdag 8 december 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
A Cumpagnia - Corsica - wereldmuziek

A Cumpagnia houdt zich reeds dertig jaar bezig met de studie en uitvoering van de Corsicaanse muziek: de vocale, christelijk liturgische traditie, maar ook de profane. Deze muziek is vocaal zeer sterk en harmonieus. Ze beschikt over fenomenaal stemmenmateriaal: ruw, onaf, maar esthetisch superieur. A Cumpagnia is zeer populair geworden omdat er, en dat is eerder zeldzaam, een combinatie wordt gemaakt van veel verschillende stijlen en daarbovenop telkens prachtige prestaties worden geleverd.
met: Jérôme Casalonga, Laurent Barbalosi, François-Philippe Barbolosi en Claude Bellagamba
i.s.m. Tournee Mondial en Kon. Piet Stautkring
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.myspace.com/acumpagnia

 

Vrijdag 10 december 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Claire Croizé - The Farewell - dans

Net als in haar voorstelling Affected uit 2006 koos choreografe en danseres Claire Croizé in haar nieuwe solo voor klassieke muziek van Gustav Mahler. Ze gaat in dialoog met zijn romantische muziekstuk Het afscheid waarin een individu genadeloos geconfronteerd wordt met zijn eindigheid. Croizé zoekt een evenwichtige balans tussen haar gracieuze en fragiele bewegingsschriftuur en de grootsheid van Mahlers symfonie. Haar choreografie verovert een eigen plaats in de compositie en gaat er evenzeer deel van uitmaken als de stem of de instrumenten. Ook het lichtspel eist een prominente rol op en gaat een duet aan met zowel de muziek als de danseres.
gratis inleiding om 19.30u
11 - 10 (+55/groepen) - 8 (-26/abo/waccobon) EUR
www.wpzimmer.be

 

Zaterdag 11 december 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Christoff & Lindsay - BV

Christoff, de absolute schlagerkoning, zal net voor de kerstdagen enkele unieke kerstconcerten geven. Samen met zijn succesvolle zus Lindsay zullen we deze twee toppers totaal anders aan het werk zien.

Hun aangepast repertoire zal bestaan uit bewerkte eigen nummers en de allerbeste kerstnummers.

Pareltjes die ze op hun eigen manier, met eigen live-band gaan brengen. Dat beide artiesten ook live hun mannetje kunnen staan wisten we natuurlijk al na hun optredens tijdens Rimpelrock, het Schlagerfestival en de succesvolle live zomertour. Daarom kiezen ze er dit jaar voor om ook rond kerst de mensen te gaan verwarmen met hun sympathieke uitstraling en hun muziek.
i.s.m. De Baanvrienden
24 - 23 (+55/groepen) - 21 (-26/abo/waccobon) EUR
www.christoff.be

 

Zondag 12 december 2010 - kasteel Cortewalle - 11u
Klarinata - poëtisch Kerstconcert

Klarinata is een ensemble van zeven klarinettisten opgericht in 1982 onder leiding van Emiel Meeuws. Vaak roept het woord "klarinettenensemble" echter beelden op van onverstaanbare "hedendaagse" werken. Het gebrek aan geschikte muziek is hiervan de rechtstreekse oorzaak. Klarinata heeft dit gemis opgevangen door eigenhandig werken te herschrijven en op die manier een uitgebreid repertorium van muziek samen te stellen, in de eerste plaats rond de stukken van W.A. Mozart en Ludwig van Beethoven. Volgens jarenlange traditie worden er weer, in hartverwarmende stemming, kerst- en wintergedichten gebracht uit heel Europa. Gedichten in een Nederlandse vertaling van o.a. Anton van Wilderode, Peter Holvoet-Hansen (momenteel ook Antwerps stadsdichter), Johanna Kruit, Patrick Galvin, Pessoa, Mark Strand. Beatrijs van Craenenbroeck leest zoals altijd de gedichten voor.
i.s.m. Internationale Vriendenkring Anton van Wilderode
11 - 10 (+55/groepen) - 8 (-26/abo/waccobon) EUR
www.klarinata.be

 

Woensdag 15 december 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Het Gevolg - Cloaca - theater

Edward, Dirk, Bart en Peter ontmoeten elkaar in de loft van Edward. Iedereen brengt zijn verleden, zijn belangen en verlangens mee. Dat dit na al die jaren niet meer te rijmen valt, doet vriendschappen breken, carrières spaak lopen en pijnlijke zaken bovendrijven. Cloaca vertelt hoe vier jeugdvrienden elkaar op middelbare leeftijd definitief verliezen. Oude liefde roest niet, oude vriendschappen wel?
gratis inleiding om 19.30u
met: Michaël Pas, Rudy Morren, Hans van Cauwenberghe, Ludo Hoogmartens en Karlijn Sileghem
regie: Ignace Cornelissen; tekst: Maria Goos
11 - 10 (+55/groepen) - 8 (-26/abo/waccobon) EUR
www.hetgevolg.be

 

Donderdag 16 december 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Joel & Ethan Coen - A Serious Man - film

Larry is een man die diep vanbinnen vol twijfels zit en houvast zoekt bij de regels die hij vanuit zijn (Joodse) opvoeding meegekregen heeft. Nochtans heeft hij redenen genoeg om te twijfelen aan het bestaan van een hogere morele macht. Zijn vrouw wil scheiden, een van zijn studenten probeert hem te chanteren, zijn geflipte broer is een blok aan zijn been, hij slaapt slecht en als hij kan inslapen, krijgt hij nachtmerries. Joel & Ethan Coen keren met deze film terug naar de plaats waar ze opgroeiden. A Serious Man houdt het midden tussen een existentieel drama en een zwarte komedie.
gratis inleiding om 19.40u
met: Michael Stuhlbarg, Richard Kind en Fred Melamed
duur: 105 min. - VS - 2009
4 - 3 (red./waccobon/filmstrippenkaart) EUR

 

Vrijdag 17 december 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
De Nieuwe Snaar - Foor 11 - humor

Na de uiterst succesvolle exploratie van de melancholie en het vliegwezen in Helden komt De Nieuwe Snaar, letterlijk, terug met de voeten op de grond. De humor, de slapstick, het instrumentarium, de liedjes, de verhalen, de omgeving en het publiek zullen weer ferm onder handen genomen worden. In hun nieuwste show Foor 11 verschijnen er vier eigenzinnige figuren die elk op hun manier de marge van het bestaan zullen bezingen, bevragen en misschien zelfs verfoeien. Ook de pers is laaiend enthousiast. De Standaard: “Foor 11 stimuleert een creatieve interpretatie, geeft stof tot nadenken en wil soms ook gewoon mooi zijn. De regisseur Vital Schraenen (fABULEUS, Ensemble Leporello...) heeft uit de chaotische inbreng van deze vier creatievelingen een coherent geheel gepuurd.“
met: Jan De Smet, Kris De Smet, Geert Vermeulen en Walter Poppeliers; regie: Vital Schraenen
20 - 19 (+55/groepen) - 17 (-26/abo/waccobon) EUR
www.denieuwesnaar.be

 

Zaterdag 18 december 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Arno - Brussld - muziek

Arno, de rebel van de Belgische muziekscène is helemaal terug met een nieuw album! Vanaf 29 maart 2010 ligt Brussld in de winkels. Daarmee slaat Arno nog maar eens stevig raak zonder in te boeten aan gekte en moderniteit. Arno houdt niet van half werk en trouw aan zijn imago stort hij zich voluit in een nieuw hoofdstuk van zijn turbulente leven. Twijfel niet, er zit vuur in Arno. Nog steeds. Place de Brouckère, tout le monde descend… Sinds TC Matic, de rusteloze rockband van zijn beginjaren, geeft Arno in zijn teksten onverbloemd kritiek op de maatschappij, in een haatliefde verhouding met de stad Brussel. In de titelsong van zijn nieuwe cd zingt hij: “Brussels, sel, elle est belle, elle, she’s a lady, a dirty beauty”
29 - 28 (+55/groepen) - 26 (-26/abo/waccobon) EUR
www.arno.be

 

Zondag 19 december 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 10.30u
Theater Tieret - Barbie Rama - familie 6-12

Het bestaan van een sprookjessprokkelaar is hard. Eenzaam en hard; ondankbaar bovendien! Ondankbaar, eenzaam en hard. Jarenlang wetenschappelijk onderzoek heeft immers aangetoond dat zo goed als al onze sprookjes berusten op één groot misverstand. Iemand moet de waarheid zeggen. Hierna zal niets nog zijn zoals het was. Maar iemand moét het zeggen. Ja, ze leefden nog lang! Maar gelukkig? Barbie, de moeder, dochter én prinses aller sprookjes, zoals u haar nog nooit te zien kreeg; een inter-, hyper- en mogelijk ook radioactieve voorstelling voor duizend-en-een Barbies en één Ken.
Pop & Top zondagmatinee i.s.m. Vlinders & C°
6 - 4 (-14j) EUR
www.vlinders.be  | www.tieret.be

 

woensdag 29 december 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 15 en 19u
donderdag 30 december 2010 - CC Ter Vesten, Beveren - 15 en 19u
zondag 2 januari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 15 en 19u
maandag 3 januari 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 15 en 19u
MuzArt - Boek zonder verhaal (o.v.) - familie

Dag en zijn vrienden houden niet van lezen. Boeken vinden ze saai.

Als ze echter in de grote oude schoolbibliotheek een leeg boek vinden is dit de start van een mysterieus avontuur: Dag komt in een vreemde wereld terecht… Zou het dan toch waar zijn dat de schoolbibliotheek behekst is? Weet de oude bibliothecaris meer? Kan het ooit iets worden tussen Dag en Sterre? Vindt het verhaal ooit zijn einde?… Met Boek zonder verhaal brengt MuzArt zijn elfde originele familiemusical. Na de audities in april en mei gaan een zestigtal jongeren samen met verscheidene ondersteunende ploegen aan de slag om er ook deze keer weer een onvergetelijke voorstelling van te maken.   
tekst & regie: Bart Picavet; muziek: Marc Verschelden
i.s.m. MuzArt
11 - 9 (-14/groepen 20 p.) EUR - tickets te reserveren via MuzArt vanaf 1 november 2010
www.muzart.be