april 2011

Vrijdag 1 april 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Crop Circus - Casalinga - circus/acrobatie/theater

Crop Circus telt vijf artiesten en drie verschillende nationaliteiten: Zwitsers, Frans en Belgisch. De titel van hun nieuwste show luidt: Casalinga, en als het leven slechts een circus zou zijn? De circusartiesten zoeken naar wat het alledaagse leven dat ze zelf leiden betekent. Ze proberen zich voor te stellen hoe het leven zou zijn wanneer het alledaagse een cirque zou zijn en het circus het alledaagse. Ze bespelen de grens tussen dit alledaagse en het overschrijdende. Het decor, uit het leven gegrepen, verwondert al snel. Crop Circus wil met deze voorstelling de emotie die met het leven gepaard gaat met u delen en verzoekt u om even deel uit te maken van hun leven als circusartiest.

met: Pavel Fürst, Vincent Chesexx, Sara Vermeylen, Martin Robin en David Widmer
8 - 7 (+55/groepen) - 5 abo/waccobon/-26) EUR
www.cropcircus.be

 

Zondag 3 april 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Boudewijn & Marcel de Groot - Waar Gebeurd - muziek

Boudewijn de Groot is in Vlaanderen en Nederland gekend en geliefd. Hij schrijft al meer dan veertig jaar muziek en iedereen kan de deuntjes van deze Nederlandse artiest dan ook moeiteloos meezingen. De opvolging lijkt zowaar verzekerd, want ook zijn zoon Marcel gaat de muzikale toer op. Volgens Boudewijn is hij een fenomenale gitarist, schrijft hij prachtige liedjes en zingt hij bovendien de sterren van de hemel. Dit familiale duo trekt door Nederland en Vlaanderen met Boudewijns repertoire, maar Boudewijn hoopt stilletjes dat Marcel ook iets van zichzelf wil brengen. Vijfenveertig jaar muziek gebundeld in een voorstelling van anderhalf uur, waarin het leven van Boudewijn wordt verteld. De ultieme kans om deze grote artiest beter te leren kennen. De titel van de opvoering luidt dan ook toepasselijk Waar Gebeurd.

29 - 28 (+55/groepen) - 26 (-26/abo/waccobon) EUR
www.boudewijndegroot.nl

 

Zondag 3 april 2011 - kasteel Cortewalle, Beveren - 20u
Jan Michiels & Guido De Neve - J. Brahms: drie vioolsonates - klassiek

Wie kent hen niet, deze twee musici? Jan Michiels treedt veelvuldig op als solist of in kamermuziekverband in diverse muziekcentra in Europa en Azië. Zijn repertoire reikt van Bach tot vandaag. Hasselaar Guido de Neve is een gepassioneerd violist die ooit de omschrijving ‘de nieuwe fakkeldrager van de Belgische vioolschool’ meekreeg. Nu staan ze dus samen op het podium. Beide artiesten zijn zo getalenteerd dat een combinatie van deze twee muzikanten een unieke belevenis belooft te worden. Het was hun beider uitdrukkelijke wens de drie beroemde Vioolsonates van Johannes Brahms uit te voeren. Voor deze gelegenheid speelt Jan Michiels op een grote Broadwood concertvleugel uit 1885, voordien eigendom van Boyan Vodenitsjarov, en prachtig gerestaureerd door Jacek & Svetlo uit Sint-Amandsberg. Van zijn kant speelt Guido Deneve op darmsnaren.
i.s.m. Kon. Piet Stautkring
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.michielsjan.be  | www.defilharmonie.be

 

Donderdag 7 april 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Kila - Ierland - wereldmuziek

Kila is een Ierse band die folkmuziek maakt. In 1987 werd de band geformeerd in een Ierse school in Dublin. De laatste tien jaar toerden zij rond de hele wereld, met tal van optredens op grote festivals. Kila telt zeven artiesten met elk een andere muzikale achtergrond. Ze delen de passie om grootse muziek te maken, die zoveel mogelijk invloeden van verschillende landen bevat. Dat Kila veel succes kent is duidelijk: de band won al verscheidene Awards waaronder zes jaar op rij de Irish Music Award (van 2003 tot 2008).
met: Brian Hogan, Dee Armstrong, Eoin Dillon, Lance Hogan, Rossa Ó Snodaigh, Colm Ó Snodaigh en Rónán Ó Snodaigh
i.s.m. Tournee Mondial en Kon. Piet Stautkring
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.kila.ie

 

Maandag 11 april 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Echt Antwaarps Teater - De rotte appel - BV

Twee bevriende koppels ontdekken dat één van hen eigenlijk een rotte appel is.
met: Sven De Ridder, Anke Frédérick, Vicky Florus, Brick Van Dyck, Ernst Van Looy.
i.s.m. De Baanvrienden
18 - 17 (+55/groepen/lid) - 15 (-26/abo/waccobon) EUR
www.echtantwaarpsteater.be

 

Woensdag 13 april 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Eric Koller - BULL! - humor

Je kunt de humoristische voorstellingen van Eric Koller maar met moeite omschrijven. Sommigen noemen het slapstick, anderen noemen het komische mime, variété of tot leven gewekte cartoons. Eigenlijk moet u Eric Koller gewoon zelf zien! Koller brengt alles zo origineel bij elkaar dat het gewoon klopt. Hij doet mensen schuddebuiken van het lachen, maar wekt ook medelijden. Met eenvoudige vondsten zet hij de zaal helemaal op zijn kop. Eric Koller met zijn ongelofelijk flexibel lijf en hoofd van elastiek mag u absoluut niet missen. Hij creëert een eigen stijl, vorm en merk. Hij is wie hij is, zo kent u er ongetwijfeld maar één.
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.erickoller.nl

 

Vrijdag 15 april 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Jo Lemaire - My Sentimental Journey - muziek

Met twee vriendenmuzikanten kruipt Jo in de huid van een ‘romancière’ en gaat op ontdekking naar de finesses van het gemeenschappelijk Europees cultureel erfgoed. Portugese fado, Duits cabaret, Ierse folk of Nederlandse kleinkunst, Jo neemt de boemeltrein doorheen Europa en komt met een intrigerende verzameling passionele songs terug. Emotie als erfenis, liefde als leidraad, de kracht van eenvoud, breekbaar, fragiel, puur en onvermengd. Jo Lemaire, intiem als nooit tevoren.
met: Jo Lemaire, Peter Verbraken en Frank De Bruyne
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.jolemaire.com

 

Zaterdag 16 april 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Theater Antigone - Baal - theater

In Baal, het eerste toneelstuk van de revolutionaire toneelschrijver Bertolt Brecht, dendert een jongeman door het leven, hij rukt zich letterlijk los van de moraal van zijn tijd. De jonge Baal feest, drinkt, houdt van mannen en vrouwen, is dichter en anarchist. In theorie verzet de omgeving zich tegen het losbandige gedrag van de jonge dichter, maar uiteindelijk laat iedereen zich verleiden door de tomeloze energie, de veranderdrift en het anarchistisch levensgevoel van de held. Brecht schreef met dit stuk een heftige reactie op de burgerlijke moraal. Een muzikale en poëtische blik in de onderwereld.
gratis inleiding om 19.30u
met: Dominique Van Malder, Tania Van der Sanden, Kaat Arnaert, Benoit Piret, Jerôme de Falloise, Chris Thys, Elena Dorattioto, Jeanne Dandoy en Vincent Hennebicq
regie: Raven Ruëll en Jos Verbist; tekst: Bertolt Brecht
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.antigone.be

 

Zondag 17 april 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 10.30u
Nele De Craecker & Sophie Rimington - Hans en Grietje - familie 4-10

Het alombekende en geliefde verhaal van Hans en Grietje. Verstoten door een vijandige volwassen wereld, brengen de twee kinderen elkaars kracht naar boven. Een verhaal over hoop. Een verhaal over de emotionele veerkracht en vindingrijkheid van kinderen. En bovenal een ode aan de kracht van kinderen overal...
Pop & Top zondagmatinee i.s.m. Vlinders & C°
6 - 4 (-14j) EUR-
www.vlinders.be

 

Donderdag 21 april 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 15u (optie)
Saul Dibb - The Duchess

Een waar gebeurd historisch drama over de hertogin van Devonshire, die te kampen heeft met persoonlijke en politieke problemen. Georgiana is sinds haar zeventiende gehuwd met de rijke en machtige Hertog van Devonshire. Met haar hoogverblindende schoonheid, pienterheid en levenslust is ze al snel zeer gelief binnen de hogere kringen. Maar achter dit flamboyante imago schuilt een vrouw die verwaarloosd wordt door haar echtgenoot en hunkert naar liefde. Deze Engelse hertogin, Georgiana Spencer, die leefde van 1757 tot 1806, is verre familie van Prinses Diana, beiden telgen uit de adellijke familie Spencer. De film won een Oscar voor Beste kostuumontwerp.
gratis inleiding om 14.30u
met: Keira Knightley, Ralph Fiennes, Charlotte Rampling e.a.
duur: 109 min. - UK - 2008
i.s.m. OKRAacademie
4 - 3 (red./waccobon/filmstrippenkaart) EUR

 

Donderdag 21 april 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
film

4 - 3 (red./waccobon/filmstrippenkaart) EUR

 

Vrijdag 22 april 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
Rosa Zaragoza - Spanje - wereldmuziek

De Spaanse zangeres Rosa Zaragoza begon haar zangcarrière in 1984. Ze inspireert haar muziek op Joods-Catalaanse liedjesteksten uit de vijftiende eeuw. Ze bracht deze liedjes al in Israël, New York en in heel Europa. Nadien mengde ze in haar muziek ook nog religieuze elementen van de moslimcultuur, de Joodse cultuur en het christendom. Haar teksten gaan altijd over de mediterrane cultuur en diens wortels. Rosa Zaragoza is de oprichtster en de artistieke directeur van het Mystic Music Festival van Barcelona en Valencia. In totaal zong ze al elf cd’s bij elkaar. Snuif zelf de invloedrijke muziek op van deze Spaanse zangeres.
11 - 10 (+55/groepen) - 8 (-26/abo/waccobon) EUR
www.rosazaragoza.org

 

Donderdag 28 april 2011 - CC Ter Vesten, Beveren - 20u
NTGent - Brief aan mijn rechter - theater

Hoofdpersonage is de arts Charles Alavoine, veroordeeld voor het vermoorden van zijn minnares, maar niet met voorbedachte rade. In zijn brief probeert Charles zijn rechter ervan te overtuigen dat hij de moord wel bewust heeft gepland en uitgevoerd, sterker nog, dat het een moord uit liefde was. Georges Simenon, de geestelijke vader van de wereldberoemde detective-met-pijp Maigret, was een ongekend productief en populair schrijver. Met Brief aan mijn rechter schreef de Belgische auteur Simenon een demonisch boek over de liefde.

De Morgen: “Focketyn brengt met Brief aan mijn rechter zijn allereerste monoloog ooit en dat levert een opmerkelijke prestatie op.”
gratis inleiding om 19.30u
met: Frank Focketyn; regie: Johan Simons; tekst: Georges Simenon
13 - 12 (+55/groepen) - 10 (-26/abo/waccobon) EUR
www.ntgent.be