Snel bruinen bestaat niet, snel verbranden wel!

TIPS:
Personen met een huidtype 5-6, mits zij regelmatig in de zon of op een zonnebank (minimaal 6 x per maand) een bestraling van minimaal 15 minuten ondergaan. Dit huidtype heeft geen zonnekuur ter voorbereiding op de vakantie nodig.
Indien u behoort tot huidtype 1-2 , u heeft lange tijd geen zon of zonnebank gezien en u wilt met vakantie gaan. Dan is het verstandig om uw huid ruim van te voren voor te bereiden op de extreme omstandigheden van de zon in warme landen. Hierdoor kunt u zonneallergie en het te snel verbranden van uw huid voorkomen. Daarom is het beter om ruim van te voren een zonnekuur in een zonnestudio onder leiding van een zonneconsulent te volgen. 
Een kuur bestaat uit ca 10 - 12 bestralingen en deze moeten in een periode van ca 25 dagen uitgevoerd worden. Doet u dit niet dan wordt de opbouw en aanmaak van pigment onderbroken wat tot gevolg heeft dat er geen voldoende basis is om een goede bruine kleur op te bouwen.
  

Wetenswaardigheden betreffende het bruinen van de huid.

 

De bruine huid

Een mooi gebruinde huid, daar streven miljoenen naar. Een bruine tint straalt welzijn en gezondheid uit. Bleek langs het strand lopen wordt door niemand als prettig ervaren. Mensen trachten zo snel mogelijk een bruin kleurtje te behoren. Een vakantie zonder bruin te worden is een min of meer mislukt evenement. Om zeker te zijn van een bruine tint, doen meer en meer mensen beroep op een zonnestudio. Deze garandeert immers altijd zon!

Onze huid

De huid heeft een oppervlak van +/- 3 m² en een gewicht van +/- 3 kg. De opperhuid waarin de kleuring plaats vindt is maar 0,1mm tot 0,2 mm dik en na 30 dagen wordt deze opperhuid door vernieuwing van cellen geheel vernieuwd. Indien u in deze periode niet in de zon of onder de zonnebank gaat, is nagenoeg de bruine kleur geheel verdwenen. Bovendien is de huid ons meest zichtbare en voelbare orgaan. De huid is een ongelofelijk multifunctioneel orgaan. Het is voorzien van speciale orgaantjes om te tasten, warmte en kou te voelen, 
te zweten,de lichaamstemperatuur te regelen en energie uit te wisselen.  Het beschermt tevens ons lichaam en waar nodig creeërt het barrières tegen overmatige straling. Lichaamsverzorging is voor het grootste deel huidverzorging, daarom moeten wij voorzichtig met onze huid omgaan, 
als wij van alle functies gebruik willen maken.

 

Hoe wordt de huid bruin  

De kleur van de huid wordt primair bepaald door het huidpigment,  waarvan aanwezigheid en hoeveelheid door erfelijke factoren worden bepaald. Het bruinen is door de natuur niet bedoeld als een schoonheidsmiddel, al vinden wij van wel. Bruin worden van de huid heeft een afweerfunctie tegen de schadelijke werking van overmatige zonnestralen. Door bestraling door de zon wordt ook een ander beschermingsmechanisme aan de gang gezet, door de aanwezigheid van UVB straling wordt de opperhuid verdikt en geeft samen met de pigmentatie een goede bescherming tegen UV- stralen. Zodra ultraviolette stralen de huid binnendringen worden er meerdere processen in werking gezet. Bij de aanwezige pigmentkorrels kan een bruine verkleuring optreden. Dit is de directe pigmentatie (bruining) die tijdens het zonnen kan ontstaan, maar ook weer vrij snel kan verdwijnen.

 

 Waarom zonnen in een professionele zonnestudio?

In onze zonnestudio hebben wij professionele zonneapparatuur staan, waarvan de bestralingssterkte en de toegepaste speciale lampen vele malen sterker zijn dan de zonneapparatuur die voor huishoudelijke doeleinden gebruikt worden. Daarom zal u thuis vele uren langer onder de zonnebank moeten doorbrengen om een redelijk resultaat te bekomen. Bovendien zijn al onze zware zonnebanken voorzien van ingebouwd aircosysteem, waardoor het bijzonder aangenaam is om op een zonnebank te liggen zonder die enorme hitte, zoals die bij alle banken zonder koeling aanwezig is. In onze zonnestudio hebben wij deskundigheid in huis om de juiste adviezen te geven en veilig te bruinen.


Webdesign André Reyns