Fietsroute's pagina

Beverlandpad

Polderlandroute Aardbeiroute Doel-eco-route Tibeertroute
 

Fietsen door onze gemeente een lust voor het oog en gezond voor ons hart

Brochure te verkrijgen bij: 
DIENST TOERISME BEVEREN
Grote Markt 2
9120 Beveren
Tel: 03750.15.80
Fax: 03755.61.76
toerisme@beveren.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beverlandroute

Het Beverlandpad is het eerste toeristische fietspad dat Beveren doorkruist. De ganse omloop bedraagt 43 km en is bewegwijzerd met zeshoekige borden. Een wegverkorting van 13 km is mogelijk ter hoogte van de Melselestraat, meer bepaald aan de watertoren van de gemeente Beveren. De route loopt over goed berijdbare wegen. Op ieder moment van het jaar kan de fietstocht gereden worden. De startplaats is voorzien op de Grote Markt van Beveren. Het eindpunt is gelegen op het domein Cortewalle.

 

·  De route loopt over goed berijdbare wegen. Op ieder moment van het jaar kan de fietstocht gereden worden. De startplaats is voorzien op de Grote Markt van Beveren. Het eindpunt is gelegen op het domein Cortewalle.

 • Uiteraard gaan we hier niet de ganse fietsroute aangeven, want de volledige beschrijving met alle nuttige info zijn te bekomen op de toeristische dienst van Beveren maar we laten wel een aantal zeer mooie plaatsjes zien die u op de route persoonlijk kan bewonderen.
 • Op de route zijn er verschillende gelegenheden om op zijn echt Vlaams bij te tanken, niet alleen wat drinken betreft, maar eens lekker eten is geen enkel probleem. We laten u echter dit liever zelf ontdekken, je kan er in ieder geval genieten van de gastvrijheid die in het Waasland nog hoog in het vaandel wordt gedragen
 • prijs: 0,75 euro

 

 

 

  

  

  

  

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Polderlandroute
 • Afstand van deze route is 48 Km en je kan deze tocht als een volledige dagtrip zien Er zijn ook weer verkortingen mogelijk. De route loopt over rustige, goed berijdbare wegen, tussen velden en weiden, maar beelden zeggen meer dan woorden.
 • Een volledige routebeschrijving is beschikbaar op de toeristische dienst van Beveren gelegen naast het gemeentehuis.  

Kapelletjes in Beveren

 • De Kapellekesroute (63 km)
  situeert zich ten zuiden van de expressweg Antwerpen-Zeekust en loopt door
  Beveren, Melsele, Haasdonk en Vrasene met een uitloper naar Kallo.

 

Polderlandroute: staat nu samen met Kapellekesroute op één kaart
prijs: 1.50 euro 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Aarbeiroute
 • De Aardbeiroute situeert zich bijna volledig op het grond gebied van Melsele, een deelgemeente van Beveren. Melsele is één van de oudste bewoonde plaatsen van het Land van Waas. De parochie werd waarschijnlijk voor het jaar 1000 opgericht en verenigde destijds Haasdonk, Burcht en Zwijndrecht.
 • Melsele telde als zelfstandige gemeente ongeveer 7400 inwoners De kerk is een laat gotisch gebouw uit de 15 eeuw, en is later vergroot. ze bezit een fraai barokmeubilair. Het bedevaartsoord O.L. Vrouw van Gaverland behoort ook tot het grondgebied van Melsele, dit bedevaartsoord is reeds bekend
  in de 16 eeuw.

 • Melsele is van oudsher een uitgesproken landelijke gemeente. Rond de eeuwwisseling waren er veel kleine landbouwbedrijven en klompenmakerijen gevestigd. Na de 2de wereldoorlog was er een aanzienlijke achteruit gang merkbaar in de landbouwsector. De bedrijven die overbleven, hebben zich door specialisatie en structurering met een nieuw elan gehandhaafd.

 • Zo ontstonden enerzijds gespecialiseerde bedrijven voor melkvee, vleesvee, varkens, tuinbouw en akkerbouw en anderzijds gemengde bedrijven die twee of meer exploitaties combineren. Het Land van Waas, en in het bijzonder Melsele, kent voornamelijk gemengde bedrijven.

 • Een rit langs de mooie en rustige wegen van dit toeristisch fietspad zal u overtuigen van het belang van de land- en tuinbouw. Onderweg rijdt u heel wat hoeven voorbij die een naam meegekregen hebben. Het is echter onmogelijk om deze allemaal te vermelden en te beschrijven.

 • Het traject heeft een afstand van ongeveer 25 kilometer en is bewegwijzerd met zeshoekige borden . Het is opgevat als een rondrit : waar u ook start, u komt steeds terug op uw vertrekpunt. De route loopt over goed berijdbare wegen. Op ieder moment van het jaar kan de fietstocht gereden worden.

 • Prijs: 0,75 euro

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doelroute
 • De Stenen Windmolen op de Scheldedijk dateert uit 1434(tevens oudste molen van het land).
 • Deze tocht is er een die veel aandacht besteed aan de lokale fauna en flora, het vertrekpunt is gesitueerd aan de kerncentrale van Doel. En terwijl u geniet van de foto’s even wat nuttige info
 • Parking: Gratis parkeermogelijkheid op de bezoekersparking (bewaakt) van de kerncentrale Doel
 • Fietsen: De kerncentrale stelt ook fietsen ter plaatse beschikbaar.
  De fietsen zijn alle dagen (ook weekend) beschikbaar, kom je in groepsverband reserveer dan liefst op voorhand, dit op het nummer: 03/ 202.20.50 waar u eveneens een infobrochure kan verkijgen.
 • De hoofdroute bedraagt 33 km en zoals met de meeste routes zijn er ook verkortingen mogelijk. Ook dit is terug te vinden samen met een plan in de infobrochure.
 • Voor mindervaliden organiseert de kerncentrale Doel deze tocht ook per autocar. Er wordt dan halt gehouden op de bijzonderste plaatsjes, en er is deskundige begeleiding voorzien. (Reserveren)
 •  Canadabomen is een beeld dat je op de route veel zal tegenkomen,
 • De foto ernaast laat de Schorre zien van de Ouden Doel, een natuurreservaat van 51 ha groot wat een slikken en schorregebied is.
 • Jagersbosjes bieden dekking aan fazanten, die uitgezet worden voor de jacht, maar ook andere dieren profiteren van deze afwisseling in dit anders zo bosarme polderlandschap.
 • In Prosperpolder ligt een heel klein jachthaventje, links en rechts omzoomt door het natuurreservaat.
 • Tot zover een paar adembenemende beelden die u op deze route tegenkomt, alvast voor hen die op ontdekking willen gaan veel plezier toegewenst.
 • deze fietsroute is gratis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tibeertroute
Deze fietsroute (49 km) verkent de meest oostelijke hoek van het Land van Waas met prachtige kreken, typische bolle akkers, unieke kastelen en wondermooie dorpskernen.

Vanaf het dorpsplein van Haasdonk loopt de route langs het kasteelpark Hof ter Saksen en de bunkers van de Antwerpse fortengordel richting Nieuwkerken.

Vervolgens gaat het tussen de boomgaarden door over Vrasene naar Beveren. Van hier leidt de tocht voorbij de Melseelse serres richting Schelde, waar Kruibeke, het mondingsgebied van de Barbierbeek ,
het kasteel Wissekerke en Bazel aangedaan worden. Langs de met Canadapopulieren omzoomde bolle akkers gaat het terug richting Haasdonk .

De naam Tibeertroute verwijst naar het dierenverhaal "Van den Vos Reynaerde" dat in de Wase regio speelt. Tibeert de kater bekleedt hierin een zeer voorname plaats.

prijs: 1,80 euro

 

 

 

 


info aangeboden door: