Software : grafische toepassingen
 
Inkleuren van zwart/wit foto's
Recolored is een handig gratis tooltje waarmee je zwart/wit foto's alsnog van kleur kan voorzien.

>> downloaden
 
Panorama foto's maken
Van een aantal losse foto's één grote afbeelding maken. Dat kan met AutoStich, een slim gratis programma met veel mogelijkheden.

>> downloaden
 
Ruis onderdrukken
Niet alleen geluid, maar ook foto's kennen ruis. De afbeeldingen zien er dan korrelig uit. Wij kijken hier naar programma's om de kwaliteit van deze foto's te verbeteren.

>> downloaden
 
Een poster van je mooiste foto
Met Posteriza blaas je je mooiste digitale foto's op tot posterformaat. Dat het niet op een vel papier past is daarbij geen probleem. Met diverse opmaakmogelijkheden.

>> downloaden
 
Nieuw teken/fotobewerkings programma van Microsoft
Microsoft heeft een nieuw teken- en fotobewerkingsprogramma uitgebracht. Acrylic is minimaal tot 1 oktober gratis te gebruiken.

>> downloaden
 
Picasa. Gratis fotosoftware
Picasa is gratis foto-management software van Google. Hiermee kun je op een heel makkelijke manier je foto's importeren, beheren, doorzoeken, mailen en printen.

>> downloaden
 
Nieuwe Paint met veel meer mogelijkheden
Paint is terug, en hoe! Onder de naam Paint.NET is er een nieuwe versie van het gratis tekenprogramma uitgebracht die uitgebreide fotobewerkingsfuncties biedt. Paint is weer helemaal van deze tijd!.

>> downloaden
 
Gratis alternatief voor Photoshop
Gimp is eenopen source fotobewerkingsprogramma wat qua mogelijkheden te vergelijken is met Photoshop en Paint Shop Pro

>> downloaden
 
Gratis vector-tekenprogramma
Inkscape is een gratis programma dat programma's als Adobe Illustrator en Coreldraw van de troon wil stoten.

>> downloaden
 
MioMotion: Meer dan een diashow
MioMotion is een prachtig programma om diashows te maken van je collectie digitale foto's. Hiermee maak je een flitsende presentatie vol animaties en eventueel muziek.

>> downloaden
 
Snel een foto verkleinen
EasyResize is een eenvoudig programma waarmee je snel op een makkelijke manier een foto kunt verkleinen. Bijvoorbeeld voor als je een foto wilt mailen of op je website wilt plaatsen.

>> downloaden
 
Een fotoalbum op je eigen website
Met het programma ThumbHTML kun je in binnen een minuut een webpagina aanmaken van een verzameling digitale foto's. Inclusief thumbnails en navigatie-pagina's.

>> downloaden
 
Pixia, voor uitgebreide fotobewerking
Pixia is een gratis fotobewerkings- en tekenprogramma van Photoshop-niveau.

>> downloaden
 
Videobewerking op de computer
Door het steeds meer ingeburgerd raken van de digitale videocamera en het steeds sneller worden van de PC's gaan steeds meer mensen over tot het bewerken van videobeelden op de computer.

>> downloaden
 
Viewer met eenvoudige fotobewerkingsfuncties
XnView is een handig programma voor iedereen die afbeeldingen wil bekijken en converteren, en die simpele bewerkingen op foto's wil loslaten, maar die geen loodzwaar fotobewerkingsprogramma wil gebruiken.

>> downloaden
 
Eigen printwerk ontwerpen
Een leuk programma waarmee je professioneel printwerk kunt maken. Etiketten en visitekaartjes maar ook cd-labels, dvd-hoesjes, postkaarten, tabbladen voor ringbanden en nog veel meer.

>> downloaden
 
Fotobeheer met de Preclick Photo Organizer
Nu de harde schijf van de gemiddelde thuis-pc uitpuilt van de digitale foto's ontstaat er veel behoefte aan programma's waarmee je al deze foto's op een overzichtelijke manier kunt beheren.

>> downloaden
 
Maak een film van je foto's
Slide Show Movie Maker is software waarmee je filmpjes kunt maken. Je hebt er geen videocamera voor nodig. SSMM stelt de films namelijk samen uit een reeks foto's of andere afbeeldingen.

>> downloaden
 
VicMan's Photo Editor
VicMan's Photo Editor is een gratis programma om digitale foto's te bewerken. De mogelijkheden zijn zeer groot.

>> downloaden
 
PhotoPlus, fotobewerking
Ook het gratis PhotoPlus biedt de gemiddelde thuisgebruiker alles om zijn digitale foto's te bewerken, te verfraaien en te retoucheren.

>> downloaden
 
Het lezen en bewerken van multimedia bestanden
Je kunt een mediabestand niet bekijken of beluisteren omdat je niet het goede afspeelprogramma hebt. Goede kans dat het je wel lukt als je het gratis programma Irfanview op je computer installeert.

>> downloaden
 
Fresh View
Fresh View is een allround mediaprogramma. je kunt bijna 100 verschillende media bestanden (foto's, films en geluid) afspelen, beluisteren en bekijken.

>> downloaden
 
Retoucheren van digitale foto's
CleanSkinFX is een gratis programma waarmee je je eigen digitale foto's professioneel kunt laten retoucheren. Kennis van de daarvoor benodigde technieken hoef je niet te hebben, want het programma volbrengt zijn taak helemaal zelfstandig.

>> downloaden
 
Videobewerken met Moviemaker 2
Met dit gratis Nederlandstalige programma kun je heel eenvoudig videofilms maken en bewerken.

>> downloaden